Victorie la limită pentru Ighiu în duelul echipelor din Alba în turul I al Cupei. Himcinschi are planuri mari cu Performanța

Marius ANGHEL 16 Jul. 2015, 18:12 Stiri

Doar 11 km despart cele două comune din județul Alba, Ighiu și Galda de Jos, a căror reprezentante din Liga a III-a s-au duelat miercuri în faza întâi a Cupei României. Nou-promovata Performanța Ighiu a câștigat pe finalul întâlnirii, scor 1-0 (0-0), la capătul unui meci echilibrat și își menține invincibilitatea în 2015.

Prima repriză a fost dominată de oaspeți, mai mult, portarul Cătălin Ștef a apărat un penalty în minutul 38 în fața lui Potopea, faza după care antrenorul Ciucă a fost trimis în tribună pentru proteste. Ighiul s-a trezit din vacanță în repriza secundă, nou-veniții fiind cei care au făcut diferența. M. Cristea (67) și-a trecut în cont o bară, în timp ce Brânza (81) a adus golul victoriei cu o lovitură de cap din careu.

Ighiul vrea să lupte la vârful clasamentului

Ighiul are planuri mari pentru noul sezon de Liga a III-a. „Obiectivul echipei va fi câștigarea cât mai multor meciuri, vom juca de fiecare dată la victorie, iar dacă rezultatele ne vor duce pe un loc fruntaș vom ținti promovarea. Am folosit jocul de cupă ca un antrenament, am dorit să integrez și o parte din jucătorii nou-veniți. Am adus băieții din vacanță și sunt mulțumit că am câștigat acest joc”, a declarat Adorian Himcinschi, antrenorul Performanței.

Turul secund al competiției este programat pe 29 august.

PERFORMANȚA IGHIU – INDUSTRIA GALDA DE JOS 1-0 (0-0)
Brânză (81)

Performanța: Unchiaș – D. Nemeș (R. Morar ”70), Potopea, Ov. Turuș, G. Toma (Brânza ”75) – R. Moga (H. Marian ”90), Oniche, Hârciagă (M. Cristea ”46), Bălaș – R. David, S. Turuș; Rezerve neutilizate: R. Cotoară, Birk; Antrenor: Adorian Himcinschi.

Industria: Ct. Ștef – Frențiu, Al. Man (Ct. Ivașcu ”65), Haiduc, Cr. Ivașcu, D. Lupșan, P. Medrea (Necreală ”72), R. Lungu (Goguța ”83), Bodea, Cernea (Baghiu ”78), A. Câmpean; Rezerve neutilizate: M. Bogdan, Nicoară, Cioară. Antrenor: Paul Ciucă.

Arbitrii: V. Rodida – A. Vodă și A. Mărginean (toți din Alba Iulia).

Articol și foto de Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 16 Jul. 2015, 18:12 Stiri
Pe aceeași temă