Vâlcea poate reveni în fotbalul de nivel național prin Flacăra Horezu. „Este meciul anului pentru noi”. Verdeș și antrenorul Popa intră la joc

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Jun. 2018, 14:11 Stiri

Flacăra Horezu a terminat Superliga Vâlcea (Liga a 4-a) neînvinsă, după victoria din ultima etapă, 3-2 la Călimănești, cu Cozia, și așteaptă cu mare încredere barajul de promovare în Liga a 3-a, contra campioanei județului Teleorman, Rapid Buzescu. Ionuț Simeanu a marcat cele trei goluri ale Flacărei, într-un joc în care gazdele au avut pe final doi eliminați.

Campioană detașată în Vâlcea, Flacăra Horezu va întâlni în dublă manșă de baraj de promovare pe Rapid Buzescu. Manșa tur este programată la Horezu, sâmbătă, 16 iunie, de la ora 18:00, iar returul pe 23 iunie, la ora 17:30, în Teleorman.

După ce a pierdut două baraje de promovare cu Flacăra, căpitanul echipei din Horezu, Raul Nistor, nu concepe ca, din sezonul următor, formația din Treapt să lipsească din Liga a 3-a. „Este meciul anului pentru noi, pentru mine este al patrulea baraj, am câștigat unul cu Lăpușata, am pierdut două cu Horezu. Este o provocare și vreau neapărat să promovăm. Am muncit un an întreg, am avut un parcurs aproape perfect în Superligă, mai puțin jocul cu Dăești. Trebuie să încununăm tot acest parcurs cu promovarea. Cred că avem 75% șanse de promovare. Avem o echipă cu mare experiență și trebuie să câștigăm cu Buzescu. Se poate decide promovarea chiar din tur, important este să nu luăm gol, pentru că sigur vom marca de două-trei ori. Sunt convins că o să vină multă lume. În oraș toată lumea este interesată de echipă!”, a afirmat Nistor.

Județul Vâlcea nu are nicio reprezentantă în primele trei ligi, după ce CSM Râmnicu Vâlcea s-a desființat, iar ACS Șirineasa s-a mutat la Petroșani.

Adrian Popa, neînvins în primul an de antrenorat

La debutul în cariera de antrenor, Adrian Popa (29 ani) a avut un sezon excelent cu Flacăra Horezu, câștigând Superliga cu 31 de victorii și o remiză.

„Sper să trecem de Rapid Buzescu. Suntem toți concentrați. Toată lumea din Horezu își dorește asta. Trebuie să reușim. Teleorman are deja trei echipe în Liga a 3-a. Acolo se investește foarte mult în infrastructură. Cei care cred că vom avea un meci ușor se înșală, dar ne dorim să promovăm! Va fi un program normal săptămâna aceasta, nu va fi nimic special. Vom intra în cantonament cu o zi înaintea meciului. Important este să fim toți sănătoși, concentrați și să avem atitudinea potrivită pentru promovare”, a declarat antrenorul-jucător de la Flacăra, Adrian Popa.

Mijlocașul dreapta a evoluat la Concordia Chiajna, ACU Arad, Poli Timișoara, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea și CS Afumați, are și o academie de fotbal în Horezu, unde antrenează alături de Bobi Verdeș.

Bobi Verdeș intră la baraj!

După ce nu a evoluat în ultimele săptămâni, fiind ținut pe tușă de o accidentare, golgheterul Flacărei, Bobi Verdeș, ar putea reveni chiar sâmbătă, în prima manșă a barajului cu Rapid Buzescu. Verdeș a reluat săptămâna trecută alergările ușoare, iar în această săptămână se va antrena probabil normal.

„Voi juca cu siguranță la baraj”, a asigurat, sâmbătă, golgheterul Flacărei, după jocul de la Călimănești.

„Ne dorim mult ca Bobi să joace cu Rapid Buzescu, este un jucător de valoare, cu experiență, ne-ar ajuta mult”, a anunțat și antrenorul Adrian Popa.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Jun. 2018, 14:11 Stiri
Pe aceeași temă