Utistul Adrian Petre a înscris pentru România U19 în meciul cu Olanda. Ce au făcut ceilalți jucători convocați din ligile inferioare

Marius ANGHEL 07 Oct. 2016, 12:41 Stiri

Naționala sub 19 ani a României a pierdut, joi, scor 2-1, meciul cu reprezentativa similară a Olandei în primul joc din grupa de calificare la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European 2017 ce va fi găzduit de Georgia. Golurile partidei desfășurate chiar în Olanda au fost marcate de atacantul UTA-ei Bătrâna Doamnă, Adrian Petre, în minutul 14, respectiv Bijleveld, în minutul 45, și Dilrosun, în minutul 45+1.

România a reușit să deschis scorul în fața Olandei după aproximativ un sfert de oră de joc în urma unei faze fixe. Dragomir a executat o lovitură de colț, Hagi a reluat cu capul, iar Petre a trimis în plasă mingea respinsă de portarul advers. Pe final de joc, atunci când scorul era deja 2-1, Pașcanu (79) a ratat o mare ocazie de egalare, dar a trimis doar în transversală în urma unei lovituri de colț.

Echipa trimisă în teren de antrenorul Constantin Enache a fost următoarea: Udeanu – Căpușă, Pașcanu, Ciobotariu, Kilyen – Oaidă, Vl. Dragomir – R. Grecu (Andr. Ciobanu 67), I. Hagi (cpt.), Fl. Coman – Ad. Petre (D. Man 78). Rezerve neutilizate: A. Vlad – Negrea, C. Dima, Târșa, S. Drăghici.

Se poate observa astfel că printre titulari s-au regăsit trei jucători care evoluează la echipe din ligile inferioare din România: Udeanu și Gregu (ambii de la SCM Pitești) și Petre (UTA BD), în timp ce rezerve au rămas: Dima (Metalul Reșița) și Drăghici (Vâlcea). Fostul utist Dennis Man, acum la Steaua, a intrat pe final de joc chiar în locul fostului său coechipier de la Arad, Adrian Petre.

Cu Norvegia apoi cu San Marino

Selecționata României va disputa următorul meci din campania de calificare la Campionatul European din 2017 împotriva Norvegiei, pe 8 octombrie, de la ora 16:00. Norvegia a învins în primul meci, scor 9-0, naționala statului San Marino, echipă pe care tricolorii o vor întâlni pe 11 octombrie, de la ora 20:30.

La Turul de Elită merg câștigătoarele celor 13 grupe, împreună cu echipele de pe locul secund plus cea mai bună ocupantă a poziției a treia. România face parte din Grupa 2 de calificare, alături de Norvegia, Olanda și San Marino.

Clasamentul grupei după prima rundă: 1. Norvegia 3p (9-0), 2. Olanda 3p (2-1), 3. România 0p (1-2), 4. San Marino 0p (0-9)

Cei 18 tricolori convocați sunt:

portari: Andrei Vlad (CSU Craiova), Andrei Udeanu (SCM Pitești);
fundași: Tiberiu Căpușă (FC Viitorul), Szabolcs Kilyen (FC Viitorul), Denis Ciobotariu (Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Constantin Dima (Metalul Reșița), Alex Negrea (FC Augsburg);
mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal), Răzvan Oaidă (Brescia), Marian Târșa (CSM Poli Iași), Stephan Drăghici (CSM Râmnicu Vâlcea), Ianis Hagi (Fiorentina), Robert Grecu (SCM Pitești), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FC Steaua București);
atacanți: Adrian Petre (UTA Bătrâna Doamnă), Florinel Coman (FC Viitorul).

Foto: FRF

Marius ANGHEL 07 Oct. 2016, 12:41 Stiri
Pe aceeași temă