„U” Cluj vrea să profite de criza de la Dinamo. Falub analizează adversarul din Cupă: „Vrem ca lumea să vadă că avem și o echipă frumoasă, nu doar o galerie”

Marius ANGHEL 28 Nov. 2017, 14:36 Stiri

Antrenorul Universității Cluj, Adrian Falub, vorbește despre cel mai important joc al echipei de la reformarea prin care „șepcile roșii” au trecut, partida din optimile Cupei României cu Dinamo. Falub se teme cel mai mult de atacanții lui Miriuță și de faptul că jucătorii săi nu au exercițiul meciurilor cu adversari importanți, dar speră să profite de forma slabă a lui Dinamo. Antrenorul clujenilor îi ia apărarea lui Vasile Miriuță și spune că Niculescu a greșit când a făcut publică oferta primită de la „alb-roșii”.

  • Meciul Universitatea Cluj – Dinamo e programat să se dispute miercuri, 29 noiembrie, de la ora 20:30, pe Cluj Arena.


Poate fi eliminată Dinamo?
Sigur că diferențele sunt mari și vizibile, dar noi ne bucurăm că am ajuns aici și avem un meci cu Dinamo. Ne punem speranțe în acest meci, chiar dacă știm că e foarte greu. Dinamo nu este într-o perioadă foarte bună, dar are un lot bun de jucători, care pot face diferența. Ne pregătim să jucăm un meci în care lumea să vadă că U Cluj nu are doar o galerie frumoasă, are și o echipă frumoasă, chiar dacă avem șanse mici să eliminăm Dinamo.

Ce ați remarcat la Dinamo în ultima partidă?
Cu Iașiul, cred că Dinamo a făcut un meci mai bun decât până acum, chiar dacă nu joacă la nivelul jucătorilor pe care îi are, am văzut o echipă în creștere față de meciul cu Viitorul. Sunt destule probleme la ei, toată lumea știe ce s-a întâmplat săptămâna trecută și e greu ca jucătorii să-și găsească motivația necesară.

Ce le veți spune jucătorilor despre punctele forte ale lui Dinamo?
Dinamo are două vârfuri pe care puține echipe din România le au. Joacă cu doi atacanți clasici, foarte buni la cap, foarte buni în careu, jucători de bandă foarte periculoși „unu la unu”, aici mă refer la Salomao, Hanca sau Costache, dacă revine. Sigur, nu sunt în cea mai bună formă, dar rămân jucători buni.

Care e marele minus pentru U Cluj? Aveți jucători cu multă experiență.
Noi jucăm alt tip de meciuri în Liga a III-a. Nu vom putea juca cu Dinamo cum am jucat cu Reghinul, neavând ritmul jocurilor de Liga I și un adversar care să ne pună probleme. Noi avem jucători care știu ce înseamnă astfel de meciuri, dar nu mai au ritmul unor astfel de partide. Sunt alte caracteristici de jocuri.

„Problema este să vedem cum putem bloca Dinamo”

Care este principala preocupare înaintea jocului?
La un joc de genul acesta există suficiente motivații pe care le găsesc jucătorii. Problema este să vedem cum putem să blocăm Dinamo. Cum să blocăm cele două „vârfuri” foarte periculoase, jucători foarte buni de cap, sau pe benzi jucătorii rapizi și tehnici. Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l facem.

Fotbaliștii tineri, care n-au mai jucat cu echipe de acest nivel, sunt speriați?
Nu cred că sunt speriați. Trebuie să se bucure că au șansa să joace cu o echipă importantă din România, să joace cu un public important. Sper să fie multă lume la ora meciului și să le oferim suporterilor noștri șansa să retrăiască un meci de Liga I.

A greșit Niculescu față de Miriuță când a făcut publică oferta de la Dinamo?
Cred că era mai potrivit să nu facă publică oferta, pentru că nu face bine nimănui, nici lui, nici lui Miriuță și nici cluburilor. Nu e ușor deloc, dar Miriuță e un antrenor cu experiență, a trecut prin multe.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 28 Nov. 2017, 14:36 Stiri
Pe aceeași temă