„U” Cluj va juca împotriva unei echipe de Liga 1, la doi ani distanță de la finala cu FCSB! Clujenii lui Adrian Falub au învins Olimpia Satu Mare și s-au calificat în 16-imile Cupei

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 03 Oct. 2017, 22:39 Stiri

Doi ani și cinci luni au trecut de la finala Cupei României dintre „U” Cluj și FCSB, pierdută de „alb-negrii” cu 3-0. De atunci a început căderea liberă a echipei ardelene, care a fost nevoită să o ia de la zero, din Liga a 4-a și tot de atunci nicio echipă din Liga 1 nu le-a mai ieșit în cale clujenilor. Acest lucru se va întâmpla însă acum, în 16-imile Cupei României, unde Universitatea Cluj s-a calificat în această seară, după 2-0 cu Olimpia Satu Mare. Partida a fost la îndemâna echipei din Liga a 3-a, iar vedetele clujenilor au făcut diferența.

Dorin Goga (13) a deschis scorul, cu un șut la vinclu, ca în zilele bune. Și după 1-0 jocul a curs tot într-o singură direcție, spre poarta Olimpiei, iar pe finalul reprizei clujenii și-au dublat avantajul, tot datorită lui Dorin Goga (38), care a marcat cu capul după centrarea lui Denis Hordouan.

În partea a doua, clujenii s-au mulțumit să păzească avantajul, iar sătmărenii au lăsat impresia că s-au împăcat cu excluderea din Cupa României. Cu această victorie, Adrian Falub a bifat al treilea succes din tot atâtea partide de când a fost numit antrenor principal.

În schimb, Olimpia, echipă din Liga 2 care pornea favorită pe hârtie înaintea acestui meci, datorită campionatului superior în care evoluează, a cunoscut prima înfrângere cu Zoltan Ritli antrenor, după două succese consecutive în campionat.

UNIVERSITATEA CLUJ – OLIMPIA SATU MARE    2-0
Dorin Goga 13′, 38′

Albuț – Takacs, Abrudan, Onicaș, Manu – Gab. Giurgiu (cpt.), Micaș (Irimie 85′) – Hordouan (Hațiegan 55′), Rz. Greu, Goga – B. Lemac (Oct. Ursu 69′)
Rezerve neutilizate: Dinu – Chiș, Hîmpea, Val. Lemnaru
Antrenor: Adrian Falub

Șuta – L. Vincze, Hlinca, Cr. Munteanu, Copaci – Villand, D. Muntean (cpt.), Bura – Fl. Achim, Lusamba, D. Vincze
Rezerve: Fl. Muntean – Duruș, Cocian, D. Lukacs, Cubaș, Vas. Pop, Fl. Mureșan
Antrenor: Zoltan Ritli

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Sergiu Paul Corb (Zalău) și Daniel Popa (Aiud).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: fb FC Universitatea Cluj (Cristian Cosma)

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 03 Oct. 2017, 22:39 Stiri
Pe aceeași temă