„U” a câștigat „războiul” cu Ighiu! Falub: „I-am bătut clar. M-a deranjat că un oficial poate să spună că Universitatea s-a născut dintr-un viol”. Câți spectatori clujeni au fost la meci

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 30 Mar. 2018, 20:24 Stiri
  • Antrenorul Universității Cluj spune că nu s-a pus niciun moment problema câștigătoarei în derby-ul dintre ocupantele locurilor 1 și 2 din Seria a 5-a a Ligii 3.
  • „U” Cluj a trecut, astăzi, la Alba Iulia, cu 2-0 de Performanța Ighiu, prin „dubla” lui Iuliu Hațiegan (31, 71), într-un meci ce a contat pentru etapa a 20-a.
  • Adrian Falub este scârbit de declarațiile de dinaintea meciului oferite de finanțatorul Performanței, Armando Popescu.
  • Distanța din clasament dintre Universitatea și Performanța s-a mărit, după meciul direct, la patru puncte, însă clujenii au și un joc în minus disputat.
  • Deși au anunțat că vor veni cu o galerie de 2.000 de suporteri la meciul din deplasare, „U” a avut susținerea doar a 400 de fani. Tot meciul a fost urmărit de 2.000 de persoane.


„U” Cluj s-a impus destul de lejer, scor 2-0, în deplasarea de la Alba Iulia, cu Performanța Ighiu, meci între primele clasate din Seria a 5-a. „E important că am câștigat. I-am bătut clar și am arătat că suntem echipa mai bună. Am controlat jocul și nu s-a pus problema echipei câștigătoare. Nu neapărat sunt mai relaxat, atâta timp cât mai sunt 11 meciuri. Jucăm cu CFR Alba, Recea, echipe care nu sunt ușor de învins. Suntem favoriți, dar nu promovați”, a spus Falub.

Doar 400 de suporteri clujeni au încurajat Universitatea

Scandalul din această săptămână a pornit după ce clubul „U” Cluj a solicitat Jandarmeriei să mute meciul programat să aibă loc la Ighiu la Alba Iulia, plan care i-a și ieșit în final. Clujenii au transmis că vor veni cu 2.000 de suporteri în această deplasare, iar arene din comuna din Alba nu poate oferi siguranță. În plus, „Șepcile roșii” au contestat și calitatea gazonului pe care urma să se joace. Inițial, finanțatorul Performanței a refuzat ideea de a muta meciul la Alba Iulia și a spus că joacă la Ighiu, cu stadionul gol. Apoi, după trei zile, s-a răzgândit.

„Echipa care se numește «U» Cluj, trebuie să realizezeze că este o echipă de nivelul Ligii a 3-a, că le place sau nu. Dacă ei vor să se păcălească, să o facă, pot să păcălească pe oricine, dar nu pe noi. Vorbim despre o echipă înființată acum trei ani, la inițiativa lăudabilă a suporterilor, dar nu sunt urmașii nimănui, pentru că nu s-a născut fiul moștenitor la cinci ani de la viol. Dar să nu uite că ne-au jignit acolo pe stadion cum au vrut ei, iar până acum 8-10 luni jucau pe sate și pe comune, nu le punea nimeni covoare persane și nu se spălau în jacuzzi”, a spus, în această săptămână, Armando Popescu.

La meciul de la Alba Iulia, în tribune au asistat circa 2.000 de spectatori, dintre care doar 400 au format galeria Universității. Clujenii nu au venit la meciul cu Performanța nici măcar cu un sfert dintre suporterii pe care îi anunța Jandarmeriei.

REZULTATELE și MARCATORII acestei etapei a Ligii 3

„De aceea ei sunt în Liga a 3-a și noi suntem trecători pe aici”

Antrenorul a fost dezamăgit de declarațiile, considerate lipsite de respect, ale finanțatorului echipei din Ighiu. „M-a deranjat doar că un oficial poate să spună, în 2018, că Universitatea este un club născut dintr-un viol. De aceea fotbalul ajunge aici. Suntem în primele 10 cluburi din țara asta, ca istorie, suntem și am fost o echipă iubită și ar trebui mai mult respect, dar poate asta este Liga a 3-a. Nu a fost tensiune, doar că sunt echipe care nu știu să joace astfel de meciuri și nu știu să piardă. Nu știu să respecte adversarul, dar probabil de aceea ei sunt în Liga a 3-a și noi suntem trecători pe aici. I-am pregătit pe jucători. Le-am spus că trebuie să fie calmi, lucizi, pentru că așa se joacă meciurile acestea. Dacă ești prea montat nu îți ies lucrurile. Le-am spus să nu ia în seamă ce se vorbea în presă. În plus, avem jucători care știu să joace aceste partide”, a declarat Adrian Falub despre victoria din meciul cu urmăritoarea directă, în care Hațiegan a marcat o „dublă”.

„Un jucător în creștere, mă bucur mult pentru el. Asta este treaba lui. Dacă vrea să ajungă fotbalist bun are șansa asta. Poate să crească. A făcut ceea ce trebuie să facă un atacant”, a spus Adrian Falub despre autorul celor două goluri din meciul cu Performanța.

Performanța Ighiu: Zăvoi – Ad. Mărginean, Iclănzan, Cl. Oara, Cl. Marcu (Joldeș 57′) – Trifa, A. Câmpean (Olălău 46′) – Fetița (Ad. Lăcătuș 90′), Unguru (Hidișan 68′), Tineiu – Seiwerth
Rezerve neutilizate: Sporea – Petruse, Circov
Antrenori: Mihai Manea și Raul Oargă

Universitatea Cluj: I. Dinu – Takacs, Andr. Cordoș, Abrudan (Onicaș 82′), Manu – Micaș, G. Giurgiu, G. Florescu (Greu 73′) – D. Goga (Chiș 90′), Cr. Ene (Oct. Ursu 78′), Hațiegan
Rezerve neutilizate: Albuț – Hordouan, Lemnaru
Antrenor: Adrian Falub


 

În linkurile de mai jos puteți citi articolele la care face referire Adrian Falub:

„U Cluj să-și facă propriul campionat. Și-a făcut suporterii recalcitranți, necivilizați”. Contracandidata la promovare a „Șepcilor roșii” acuză manevra prin care meciul direct se va juca fără spectatori

Fotbalul românesc și stadioanele lui. „U” Cluj răspunde patronului Ighiului: „Vrem să ne protejăm echipa, stafful, fanii. Terenul e denivelat, vestiarele sunt dărăpănate”

Finanțatorul echipei din Ighiu are o nouă reacție dură față de conducătorii lui „U”. „O prefăcătorie de doi bani. Dacă vorbesc de organizare, să se uite la meciul tur”. Unde se joacă

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN și Marius ANGHEL
Foto: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 30 Mar. 2018, 20:24 Stiri
Pe aceeași temă