Surpriză în Liga 3: liderul seriei a treia, SCM Pitești se mută la Alexandria

Mihai Andries 15 Jan. 2015, 17:14 Stiri
Surpriză în Liga 3:** liderul seriei a treia, SCM Pitești se mută la Alexandria

SCM Pitești, echipa de fotbal a Primăriei Pitești, ar putea fi mutată și finanțată de o societate de sa­lubritate din județul Teleorman, dacă autoritățile locale nu vor găsi bani pentru a finanța activi­ta­tea. Anunțul a fost făcut, ieri, la conferința de pre­să a Primăriei, de către viceprimarul Cornel Io­ni­că, spunînd că se încearcă găsirea unei soluții le­gale pentru a continua activitatea la echipa de fot­bal a orașului care a terminat turul de campio­nat pe primul loc.

Vicele Ionică spune că fotbaliștii sînt neplătiți de cîteva luni, deși Primăria are banii necesari pentru plata acestor restanțe, însă nu a găsit soluția legală pentru a plăti salariile: „Față de SCM Pitești nu ne-am îndeplinit obligațiile pe care ni le-am asumat nici măcar parțial. Au terminat turul de campionat pe primul loc cu niște copii, iar noi nici măcar nu le-am putut plăti salariile, pentru că nu am găsit cadru legal să facem plata salariilor. Nu am găsit nici un finanțator privat care să vrea să susțină echipa. Nimeni din cadrul departamentului juridic și economic din cadrul Primăriei nu vrea să semneze dacă nu avem cadrul legal, pentru că miroase a pușcărie. Vineri, ne vom duce la FRF pentru a avea o discuție cu domnul președinte Răzvan Burleanu și domnul Chivorchian. Îi vom întreba clar dacă există cadrul legal pentru a plăti salariile jucătorilor. Dacă vom avea un răspuns pozitiv, vom finanța noi echipa”.

„Nu putem finanța echipa”

În eventualitatea în care răspunsul FRF va fi negativ, vicele Ionică spune că are o soluție de rezervă: „Dimineață m-am trezit la Primărie cu o delegație de la Alexandria care mi-a spus că vrea să preia echipa. Mi-au spus că pot susține financiar echipa printr-o societate de salubrizare. Nu le-am dat nici un răspuns pînă cînd nu vom avea un răspuns de la FRF. Dacă acesta va fi negativ, noi nu vom putea să o finanțăm. Ar fi un lucru extraordinar să se găsească o soluție pentru salvarea acestei echipe de copii care a avut rezultate cu bani foarte puțini”.

Sursa: Curierul Zilei

Mihai Andries 15 Jan. 2015, 17:14 Stiri
Pe aceeași temă