„Sunt un Gigi Becali de Banat”. Patronul a venit special din SUA să joace cu Astra, antrenorul l-a introdus pe teren: „Nu m-a mai văzut jucând din vară”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2016, 11:04 Stiri

Fotbalul românesc a oferit un nou moment „colorat”. Patronul echipei de liga a treia Nouva Mama Mia Becicherecu Mic, George Sîngiorzan (38 de ani), a venit special din Statele Unite ale Americii pentru a juca contra Astrei, în 16-imile Cupei României. Acesta a intrat pe teren în minutul 83, la scorul de 1-0 pentru Astra, în locul jucătorului american Heriberto Junior Ponce. Campioana României a obținut calificarea în „optimile” de finală ale competiției după ce a învins doar cu 1-0 echipa timișoreană prin golul marcat de Valentin Gheorghe în minutul 28.

Însă nu „reușita” lui Gheorghe a fost cea mai importantă fază a meciului, ci intrarea pe teren a patronului de la Becicherecu Mic, în minutul 83. Acesta spune că a fost exclusiv decizia tehnicianului de a-l introduce în teren, „deși nu m-a mai văzut jucând din vară”. Sîngiorzan susține că nu s-a băgat niciodată peste antrenor și că este dezamăgit de comportamentul patronilor din Liga 1. Antrenorul echipei, Cosmin Stan, a văzut schimbarea ca un lucru normal având în vedere susținerea financiară acordată de omul de afaceri: „E un lucru decent din partea mea să-i acord această bucurie omului care ne sprijină financiar să joace câteva minute cu Astra”.

Finanțatorul echipei spune că este un fel de „Gigi din Banat”

Înainte de meciul jucat pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara, patronul de la Becicherecu Mic era încrezător că echipa sa are o șansă reală la calificare, mai ales dacă va intra și el pe teren, fiind un adevărat pericol în duelurile aeriene: Avem un lot de 22 de jucători… s-ar putea să joc și eu! Cel mai bun joc al meu este cel de cap, dau goluri de generic. Ultimele 15 minute poate joc și eu. Băieții sunt foarte pregătiți, am stat cu ei, le-am ascultat necazurile, am încercat să stau de vorbă, să ascult tot, asta e foarte important.

Plătesc tot, am plătit datoriile la fisc, poate la salarii or fi două zile întârziere, adică dacă trebuia să-l iei în 25, îl iei în 27 cel târziu. Jucătorii au avut o primă de 500 de lei și vor avea un bonus, chiar dacă au pierdut, sunt alături de ei. Stăm bine cu salariile, unii jucători au salarii de 2000 lei sau de 1500 lei. Ambele echipe vor trata cu mare seriozitate partida. Chiar dacă Marius Șumudică nu a făcut deplasarea, din motive medicale, tehnicianul campioanei a spus că va trimite în teren tot ce are mai bun în lot. Oricum mi se spune Gigi, sunt un fel de Gigi de Banat!, a spus într-un interviu acordat news.ro.

Fiind stabilit în SUA de la 16 ani, acesta a reușit să convingă și doi jucători americani să joace pentru echipa sa: „Am doi fotbaliști din SUA, dar am mai multi băieți buni, Ciprian Sturz, Andrei Dimiter, Ponce Junior, Jairo Aquino”. Cei doi americani, Jairo Jose Aquino (26 ani) și Heriberto Junior Ponce (26 ani), au evoluat ca titulari în meciul cu Astra, pe cel din urmă înlocuindu-l chiar Sîngiorzan.

„Ne-am prezentat destul de onorabil”

La finalul meciului desfășurat pe stadionul „Dan Păltinișanu”, George Sîngiorzan a comentat și prestația echipei sale în fața campioanei României. „Așa cum ne așteptam, am avut un meci destul de greu cu campioana țării, chiar dacă Astra nu a venit cu cea mai bună echipă pe care ar putea-o alinia. A fost un joc cu mare încărcătură psihică pentru mulți dintre tinerii noștri jucători, iar spre final ne-am desfășurat destul de frumos. În ansamblu, a fost o ascensiune notabilă pentru a atinge această fază a 16-imilor de finală, în care ne-am prezentat destul de onorabil, deși ar fi și prestația unora de la care mă așteptam la mai mult. Începutul nostru este destul de promițător dacă noi în 2-3 luni am reușit o ascensiune așa de frumoasă în Cupa României, și echipa s-a omogenizat acum destul de bine, astfel încât în ultima vreme au venit și victoriile, după un start mai nereușit, dar am învins recent liderul, vicecampioana ediției trecute, am eliminat UTA… Dar intenția noastră este pe termen lung!”, a spus, citat de sporttim.ro, Sîngiorzan.

„Am vrut să fiu alături de băieți și chiar m-am pregătit foarte intens în ultimele săptămâni, tocmai pentru a le fi alături, am vrut să-i încurajez moral prin prezența mea în colectivul echipei. Joc de 7-8 ani acolo, iar acum am venit din Statele Unite ale Americii la Timișoara special pentru acest meci, pentru ca echipa să beneficieze de tot ceea ce este necesar, să le asigur toate condițiile. Am fost legitimat încă din vară iar dacă aveam timp suficient să vin în țară încercam s-o fac pentru 2-3 meciuri”, a mai spus patronul bănățenilor.

Articol scris de Cătălin CHIVULESCU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și sporttim.ro

Marius ANGHEL 28 Oct. 2016, 11:04 Stiri
Pe aceeași temă