Stranierii Gloriei făcuți „cioroi”, în direct la un post tv buzoian

Mihai Andries 05 Oct. 2012, 00:09 Stiri
Stranierii Gloriei făcuți

Cei patru stranieri din lotul Gloriei Buzău și anume Charles Mendy, Nimaga Mahamadou (foto), Raymond Fenny și Francis Yagremongo, toți jucători de culoare, au fost jigniți de către o persoană din lumea fotbalului local. Este vorba despre fostul președinte al clubului Petrolul Berca, Costel Boeru care zilele trecute, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune buzoian nu s-a sfiit să-i numească pe fotbaliști menționați, cioroi!

Revoltați de această afirmație, jucătorii în cauză sunt deciși să sesizeze ambasadele țărilor din care provin, Ghana respectiv Franța care la rândul lor să-l reclame pe Boeru la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

,,Suntem foarte supărați că într-o emisiune de la un post de televiziune local o persoană a făcut discriminare împotriva noastră. Am fost jigniți însă noi am venit aici să realizăm ceva. Avem meseria noastră și inimă pentru ceea ce facem și nu este deloc normal să ne jignească cineva. În primul rând suntem cu toții oameni indiferent de rasă .Vom face o plângere către ambasadori pentru a o trimite mai departe”, a declarat Charles Mendy.

,,Sigur că băieții s-au supărat după ce la o emisiune, acel om de fotbal i-a numit cioroi. Indiferent de culoare sunt jucătorii Gloriei Buzău, iar clubul trebuie să-i apere fiindcă așa mi se pare normal. Îmi pare tare rău că în acest secol după ce noi românii suntem catalogați în străinătate așa cum se știe facem și noi aceeași greșeală cu alții”, a punctat antrenorul echipei buzoiene, Ștefan Stoica.

Articol scris de Adi SOARE

Mihai Andries 05 Oct. 2012, 00:09 Stiri
Pe aceeași temă