SPECIAL | „U” Cluj, ca pe vremuri. De doi ani și șapte luni nu s-a mai văzut așa ceva pe Cluj Arena. Pe Dinamo o așteaptă jucători cu 1166 de meciuri în Liga 1

Marius ANGHEL 29 Nov. 2017, 16:18 Stiri
SPECIAL |
  • Partida Universității Cluj din Cupa României cu Dinamo va fi urmărită din tribune de 12.000 de spectatori, asistență care nu s-a mai văzut din 2015, la un meci al „șepcilor roșii” pe Cluj Arena.
  • Chiar dacă joacă în Liga a 3-a, „U” va încerca să elimine Dinamo cu șase jucători ce au fiecare peste 100 de meciuri în Liga 1.

 

După aproape trei ani, fanii „șepcilor roșii” au parte de un meci mare, la ei pe stadion. Echipa a retrogradat din Liga 1 în 2015, a jucat în Liga secundă un sezon, pentru ca apoi să o ia de la capăt din Liga a 4-a, după ce firma lui Florian Walter a declarat falimentul. Sătui de jocuri cu echipe din comune sau orașe minuscule pe harta fotbalului, suporterii clujenilor s-au grăbit să-și cumpere bilete, la partida din Cupa României, din această seară, de la ora 20:30. Meciul cu Dinamo le reamintește de jocurile de Liga 1, astfel că se vânduseră 6.000 de tichete, cu o zi înaintea jocului. „Ne așteptăm la 10.000-12.000 de spectatori”, a spus unul dintre oficialii Universității.

Dacă previziunile organizatorilor se adeveresc, nu doar că U Cluj va scoate un profit de peste 100.000 de lei din vânzarea biletelor, dar se va bifa și un record care datează din 25 aprilie 2015. Atunci, la un meci cu FCSB, din Liga 1 au fost prezenți peste 14.000 de spectatori.

6 jucători cu peste 100 de meciuri în Liga 1

Paradoxal, echipa de Liga a 3-a are un plus în privința experenței, într-o comparație cu Dinamo. Formația pregătită de Adrian Falub are în componență 10 jucători cu prezențe în Liga 1. Dintre aceștia, Giurgiu și Abrudan au peste 200 de jocuri la nivelul primei divizii, Albuț, Goga, Lemnaru și Cordoș au peste 100 de meciuri bifate, în timp ce partidele din Liga 1 sunt de ordinul zecilor pentru Onicaș, Florescu, Takacs și Ursu. Experiența adunată a acestora arată 1166 de partide în Liga 1. Mai mult, opt dintre fotbaliștii Universității au bifate și prezențe în cupele europene.

„Miriuță joacă cu titularii”

Falub va miza pe experiența acestora, dar spune că marele handicap al clujenilor va fi lipsa acestui gen de partide în trecutul apropiat. „Avem mulți jucători cu experiență. Noi jucăm alt tip de meciuri în Liga a III-a. Nu vom putea juca cu Dinamo cum am jucat cu Reghinul, neavând ritmul jocurilor de Liga I și un adversar care să ne pună probleme. Noi avem jucători care știu ce înseamnă astfel de meciuri, dar nu mai au ritmul unor astfel de partide. Sunt alte caracteristici de jocuri”, a spus Adrian Falub.

Miriuță cunoaște și el experiența jucătorilor Universității și va alinia cea mai bună echipă la meciul de astăzi. „U Cluj e o echipă de Liga a 2-a la ce jucători are. Un meci foarte greu, știm cum toții ce suporteri au, dar voi alinia cea mai bună echipă, pentru că este unul dintre obiectivele mele și vom merge mai departe”, a declarat antrenorul lui Dinamo.

„Greii” lui U Cluj:

Jucător                   Liga 1        Cupele Europene
Gabriel Giurgiu       228            11
Octavian Abrudan   201            9
Călin Albuț               198             11
Dorin Goga              169            20
Valentin Lemnaru    148            4
Andrei Cordoș          119            5
Mihai Onicaș               51            9
George Florescu      24            28
Rareș Takacs              19            –
Octavian Ursu              9            –

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 29 Nov. 2017, 16:18 Stiri
Pe aceeași temă