„Șepcile roșii” se bucură că vor juca în optimi cu Dinamo. Sabău: „Un adversar care mulțumește pe toată lumea”. Florescu: „Sper să fim surpriza Cupei”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2017, 10:26 Stiri
  • Managerul general al Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, e fericit că-și va întâlni în optimile Cupei României echipa la care a jucat și spune că, la Dinamo, trebuie luată în calcul și lipsa de valoare a unor jucători, nu doar indisciplina.


„U” Cluj – Dinamo este meciul cu cea mai mare rezonanță din optimile Cupei României. Ardelenii sunt în Liga a 3-a, dar au în componență jucători cu sute de meciuri în Liga 1, cupele europene sau chiar la echipa națională. Goga, Florescu, Giurgiu, Abrudan, Andrei Cordoș, Albuț sau Lemnaru sunt vedetele clujenilor. Managerul Ioan Ovidiu Sabău este încântat de tragerea la sorți.

„E un meci foarte important pentru noi. Mi-am dorit un astfel de adversar, puternic, care mulțumește pe toată lumea, suporterii, chiar și sponsorii. Mă bucur mult că jucăm cu Dinamo. Este echipa la care m-am afirmat la nivel internațional, o echipă la care țin foarte mult. Rămâne un adversar valoros, care are calitate. Jucătorii noștri așteaptă un astfel de joc, cu un adversar adevărat. S-au plictisit de meciurile din divizia C. Mulți dintre ei nu au jucat de mult timp un astfel de joc. Așteaptă un meci cu presiune, cu pregătiri, cu public și o atmosferă frumoasă, a declarat, pentru ProSport, Sabău după aflarea adversarului.

„Cred în șansa noastră. Pentru toți va fi un câștig”

Fostul internațional speră ca meciul să umple, măcar pe jumătate, stadionul Cluj Arena și crede în șansa echipe sale. „Suporterii noștri n-au văzut un meci așa de important de mult timp. Pentru noi va fi numai un câștig. Contez pe minim 10.000 de suporteri, să vină să ne susțină. Contează pentru noi, fiindcă ne autofinanțăm. Până acum au spus că au fost adversari modești, acum nu au nicio scuză. Cred în șansa noastră. Va fi un meci echilibrat Avem jucători care au jucat în Liga I, în cupele europene și au nevoie de astfel de jocuri. Le lipsesc astfel de jocuri și se vor motiva. Și pentru cei tineri va fi un câștig. Experiența ne dă dreptul să credem. Va fi și atmosfera bună, pentru că fanii noștri sunt apropiați de ai lor”, a declarat Sabău.

Florescu: „Ne-am dorit o echipă de top”

Și fostul internațional George Florescu se bucură că va juca cu Dinamo. „Ne-am dorit să întâlnim o echipă de top din Liga 1. Pentru că în jurul meciurilor cu echipe puternice se creează o emulație și fotbalul e mult mai frumos atunci când vin suporteri la stadion. Avem o șansă mică, dar o să o jucăm. În toate campionatele din Europa sunt surprize în cupe și sperăm să fim și noi o surpriză”, a spus mijlocașul central.

„Poate este și lipsă de calitate a unor jucători, pentru nivelul obiectivelor lui Dinamo”

Fost jucător la Dinamo, la finalul anilor ’80, cu Mircea Lucescu la timonă, Sabău nu crede că indisciplina este singura problemă de la echipă și că în perioada când el juca acolo nu se întâmplau escapade de genul acesta, pentru că jucătorii aveau alte obiective.

„Sunt nemulțumiri, se discută foarte mult de acel eveniment. Până la urmă, nu cred că a condiționat acel eveniment evoluția lor, foarte mult. Sunt și alte lucruri care trebuie luate în calcul. Poate și lipsa de calitate a unor jucători, pentru nivelul obiectivelor lui Dinamo. Mai erau probabil lunea sau după meci anumiți jucători și în perioada când eu jucam acolo. Era însă disciplină. Cu domnul Lucescu nu ne puteam permite, plus că toți doream foarte mult să ne afirmăm. Să avem rezultate în cupele europene, să luăm campionatul, să jucăm la echipa națională. Era o atmosferă de lucru. Nu erau atâtea tentații, dar erau și atunci”, a povestit Sabău.

Fostul mijlocaț înțelege decizia conducerii lui Dinamo de a nu renunța la jucătorii „petrecăreți”. „Astea sunt decizii pe care le iei și în funcție de interesul pe care îl ai față de jucători. Încerci să ajungi la un compromis să-ți urmezi interesul și apoi să scapi de anumiți jucători. Ei trebuie să se gândească că reprezinți pe cineva. Să ajungi în presă cu așa ceva nu dă bine, pentru suporteri”, consideră Sabău.

Conducătorul Universității crede că depinde de jucătorii care au „călcat pe bec” dacă vor mai rămâne sau nu la Dinamo. „Deciziile se iau și în funcție de buget, dar după ce se termină campionatul probabil, pentru că acum nu poți transfera alți jucători. E important și care va fi reacția lor după situația asta. Din declarații toți regretă, le pare rău. Cert e că trebuie să fie o lecție. Dacă ești inteligent și te-a iertat să respecți și să-ți schimbi atitudinea. Atunci vor accepta și vor trece peste doar cu niște amenzi”, spune „Moțul”.

Meciul Universitatea Cluj – Dinamo, contând pentru optimile Cupei României, va avea loc în perioada 28-30 noiembrie, programul exact urmând a fi stabilit și comunicat ulterior de FRF.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 03 Nov. 2017, 10:26 Stiri
Pe aceeași temă