Se știe când vor fi stabilite meciurile de baraj pentru Liga 3. Ce adversari ar putea întâlni Steaua în lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 06 Feb. 2019, 14:58 Stiri
Se știe când vor fi stabilite meciurile de baraj pentru Liga 3.** Ce adversari ar putea întâlni Steaua în lupta pentru promovare

Federația Română de Fotbal a anunțat că organizează vineri, 15 februarie, la Casa Fotbalului, cu începere de la ora 11:00, tragerea la sorți pentru meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3.

Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorți în conformitate cu împărțirea celor 42 de asociații din țară în șapte regiuni administrative. Din fiecare regiune vor rezulta câte trei dueluri, urmând ca prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj să fie cea organizatoare a partidei tur. Returul se desfășoară pe terenul celeilalte echipe extrase.

Dintre cele 42 de campionate din țară de Liga 4, cea mai cunoscută echipă care ar putea să participe la barajul pentru promovare în Liga 3 este Steaua București, actualul lider al competiției desfășurate pe București. Formația antrenată de Marius Lăcătuș ar putea pica să joace cu campioana din Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov sau Prahova, în acest moment, în aceste ligi lideri fiind Mostiștea Ulmu, AS Mihai Bravu (Seria Sud) și FC Bolintin Malu Spart (Seria Nord), Bărăganul Ciulnița, CS Măgurele, respectiv AFC Bănești-Urleta.

Iată cele șapte regiuni:

Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui;
Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj;
Regiunea 3, Centru: Alba, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu;
Regiunea 4, Vest: Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți;
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița;
Regiunea 6, Sud: Călărași, Giurgiu, Ialomița, București, Ilfov, Prahova;
Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea.

Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 vor avea ca date de disputare zilele de 15 iunie 2019, ora 18:00, turul, și 22 iunie, ora 17:30, returul.

Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparținând structurilor sportive cu personalitate juridică, fiecare asociație județeană având obligația de a trimite, la Departamentul Competiții al FRF, un tabel cu cluburile/asociațiile sportive participante la campionatul Ligii 4, ediția 2018/2019.

Asociațiile județene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiții al FRF, în scris, până la data de 10 iunie 2019, structurile sportive calificate pentru a participa la jocurile de baraj și să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului.


 

În altă ordine de idei, tot vineri, în cadrul aceluiași eveniment se vor efectua tragerile la sorți pentru faza națională a campionatelor U19 și U17 la nivel județean și tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României Elite pentru categoriile de vârstă U19 și U17.

Echipele calificate în sferturile Cupei României Elite U19 sunt următoarele: Viitorul Constanța, CFR 1907 Cluj, Dinamo, Petrosport Ploiești, Sporting Juniorul Vaslui, UTA Arad, Hermannstadt și Sport Team București.

La nivelul U17 au ajuns în sferturi următoarele formații: U Craiova 1948 Club Sportiv, CFR 1907 Cluj, Ardealul Cluj, LPS Banatul Timișoara, ACSM Ceahlăul Piatra-Neamț, FCSB, Viitorul Constanța, FC Voluntari.

Marius ANGHEL 06 Feb. 2019, 14:58 Stiri
Pe aceeași temă