Se simte motivat când se antrenează alături de Florin Costea și visează să joace în Liga 1 pentru Dinamo! Puștiul care impresionează la Petroșani: „Mulți pariază pe talentul meu”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2017, 16:57 Stiri

La doar două luni după o operație grea suferită la genunchiul piciorului drept, Raul Horumbă, un talentat jucător din Râmnicu Vâlcea, a revenit pe gazon și a făcut-o cu stil. Primul meci ca și titular în echipa liderului ACS Șirineasa pentru mijlocașul de 19 ani i-a adus și primele două goluri. Florin Costea

Raul Horumbă a reușit prime sale goluri pentru Șirineasa în acest sezon de Liga 3 în partida din etapa din weekendul trecut cu Mama Mia Becicherecu Mic (scor 8-0). Pentru prima data în acest sezon a jucat tot meciul și a fost unul dintre artizanii victoriei.

Luat sub aripa protectoare a colegului său Florin Costea, fotbalistul vâlcean are planuri mari după ce golurile cu Becicherecu Mic l-au impulsionat. „Am avut o perioadă mai nasoală din cauza unei accidentări la genunchi. Mai exact, am avut un chist la genunchiul drept, astfel că în luna august am suferit o intervenție chirurgicală. Operația a decurs bine și a durat patru ore. Am revenit pe gazon la două luni de la operație, în luna octombrie. Acum sunt bine, am încredere în mine, mă simt bine și vreau să joc cât mai multe meciuri titular”, povestește jucătorul originar din Râmnicu Vâlcea.

Raul Horumbă este un jucător polivalent care poate evolua atât ca mijlocaș dreapta, mijlocaș stânga sau în spatele vârfurilor. Oriunde ar juca în linia mediană se simte bine, iar progresul la care a ajuns i se datorează într-o măsură și lui Florin Costea.

„Pe Florin Costea îl știu de când jucam la Vâlcea. M-am împrietenit cu el, iar de când a venit și el la Petroșani (n.r. – unde joacă Șirineasa) ne-am cunoscut și mai bine. Făcând antrenamente alături de el mă simt mai motivat și mai ambițios să ajung și eu să joc la prima ligă. Mă încurajează atât el, cât și antrenorii. Mulți pariază pe talentul meu”, spune Horumbă.

Nu mai puțin de șapte juniori aspiră la un loc de titular în echipa Șirinesei, dar Horumbă nu se teme de concurență. „Am încredere în mine, în ceea ce eu pot face, iar în timpul liber trag de mine și mă pregătesc suplimentar”, mai declară jucătorul al cărui vis este să ajungă la echipa sa de suflet, Dinamo, și să evolueze pe postul pe care la ora actuală joacă Sergiu Hanca.

Totul, în memoria mamei

Fotbalistul joacă cu emoții la fiecare meci, dar altfel de emoții, unele speciale. „Mi-aș fi dorit ca mama mea să mă vadă jucând fotbal. Din păcate, nu mai este printre noi și fiecare gol marcat i-l dedic ei. Tatăl meu mă ajută, mă încurajează, pentru că vrea să mă vadă la Liga 1”, a mai spus Horumbă.

Raul Horumbă mai spune că s-a acomodat bine la Petroșani, chiar dacă este un oraș mic în comparație cu Râmnicu Vâlcea. „Mă simt bine la Petroșani, suntem un grup omogen, echipa este în formă și vrem să rămânem așa până la finalul campionatului când ne dorim să promovăm. Vreau să-i mulțumesc domnului Gabi Mangalagiu care a avut încredere în mine încă de pe vremea când jucam la juniorii republicani”, a adăugat mijlocașul Șirinesei, care nu crede în superstiții.  

În etapa a 12-a a Ligii 3, ACS Șirineasa a trecut cu 8-0 de Nuova Mama Mia Becicherecu Mic. Raul Horumba a înscris golul 2 și 3 al echipei sale, însă arbitrul l-a creditat doar la cea de-a doua reușită a sa, prima considerând-o autogolul lui Iulian Munteanu, care a deviat mingea șutată de mijlocaș. Celelalte goluri au fost marcate de Marius Ioniță, Ovidiu Vezan, Cosmin Popescu, Daniel Cocină (dublă) și Florin Costea.

ACS Șirineasa este cel mai detașat lider din campionatul Ligii 3. În 11 meciuri a acumulat 31 de puncte, având un singur rezultate de egalitate înregistrat. A doua clasată, CS U Craiova 2 are cinci puncte în minus.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 14 Nov. 2017, 16:57 Stiri
Pe aceeași temă