Schimbat de pe banca reșițenilor, pentru că i-a dat lecții de engleză fiului președintelui

Mihai Andries 15 Mar. 2014, 03:53 Stiri

Deși pare surprinzător, mai ales după victoria de vinerea trecută de pe teren propriu, 2-1 cu Vulturii Lugoj, la FCM/Gloria Reșița a fost schimbat antrenorul. Dănuț Boltașiu, cel care a pregătit echipa până în această săptămână, a fost înlocuit pe banca tehnică de colegul său de club, Robert Nosal, antrenorul uneia dintre grupele de juniori de la gruparea reșițeană. Robert Nosal apărea până acum în acte ca antrenor principal al echipei de liga a treia, având licență A.

Contactat telefonic, președintele secției de fotbal a CS Gloria Reșița, Gabriel Stănucă a confirmat schimbarea antrenorului, spunând că era una normală, în condițiile în care Dănuț Boltașiu nu are licența A: „Vrem să asigurăm un climat de corectitudine la Gloria Reșița, spune Gabriel Stănucă. Nu vreau să ne reproșeze nimeni-nimic. Vrem să fim în conformitate cu regulamentele în vigoare. Așa cum ne știți, tot timpul ne-a plăcut să fim corecți. Dănuț Boltașiu urmează să se pregătească pentru obținerea licenței A și va putea sta pe bancă.”

Astfel, s-a produs această schimbare, într-un fel o rocadă, Robert Nosal (foto, dreapta) devenind „principalul” echipei de liga a treia, în timp ce Dănuț Boltașiu a preluat grupa care evoluează în deschiderea meciurilor de Liga a IV-a ale echipei Metalul II Reșița.

Dănuț Boltașiu vine însă cu o altă variantă. Se pare că motivul îndepărtării sale de pe banca tehnică a fost cu totul altul. „Este fals ceea ce spune Gabriel Stănucă. Eu am licență B și pot fi antrenor secund, așa cum de altfel s-a și întâmplat până acum. Nu e ceva anormal, se practică la multe echipe. Doar că adevărul este altul. Am fost schimbat pentru că mi-am permis să glumesc cu Mario (băiatul președintelui Gabriel Stănucă – n.r.) la refacere, miercuri, la Sala Polivalentă. Cred că a deranjat dialogul meu, din moment ce domnul Stănucă m-a întrebat «De când știi tu mai multă engleză decât Mario?» Și așa am fost înlocuit, la decizia președintelui secției de fotbal. Am fost trimis să antrenez juniorii de Liga a IV-a”.

Schimbarea s-a petrecut cu o zi înaintea meciului din deplasare cu Jiul Rovinari, din etapa a 18-a a Ligii a III-a de fotbal, Seria a 4-a. Robert Nosal va sta pe bancă în această după-amiază, de la ora 15, la meciul de pe Stadionul Tineretului din Rovinari. Două indisponibilități sunt în lotul Gloriei pentru acest joc: Mario Stănucă, accidentat în primul sfert de oră al meciului cu Vulturii Lugoj, și înlocuitorul acestuia din meciul respectiv, Patrick Potocianu, autorul unui gol cu lugojenii, dar care a suferit o entorsă pe final.

Sursa: Arena Bănățeană

Mihai Andries 15 Mar. 2014, 03:53 Stiri
Pe aceeași temă