Sănătatea vrea să strice debutul lui Stoican: „Putem face surpriza”

Marius ANGHEL 24 Sep. 2013, 12:27 Stiri
Sănătatea vrea să strice debutul lui Stoican:**

Dinamo va întâlni astăzi, la ora 20, Sănătatea Cluj în șaisprezecimile Cupei României. Tragerea la sorți le-a adus „câinilor roșii” un adversar aparent facil, însă una din echipele cu tradiție în Cupă: Sănătatea Cluj.

Antrenorul de 29 de ani al clujenilor, Marius Semeniuc, a jucat la juniorii lui Dinamo între anii 1998 și 2002 și chiar a apucat să debuteze pentru alb-roșii într-un meci cu Universitatea Craiova. A mai jucat la „U” Cluj, Unirea Alba Iulia și în liga a cincea engleză, după care a decis că antrenoratul e mai potrivit pentru el. Acum se pregătește să înfrunte echipa care l-a format după ce, cu doi ani în urmă, întâlnea Steaua tot din postură de antrenor al „virușilor”, pierzând cu 4-0.

„Va fi un meci greu pentru noi, echipele vin incomparabil din alte direcții. E momentul autodepășirii pentru că în astfel de jocuri energiile pozitive pot să facă să apară și surprize. Mergem să ne prezentăm mai bine decât „U” Cluj, vrem să ieșim cu fruntea sus din această competiție. Mă va curpinde cu siguranță o emoție la intrarea pe stadion, sunt lucruri plăcute pe care mi le voi aminti, dar mă văd acum din altă postură și sunt responsabil pentru echipa pe care o antrenez”, spune „Seme”.

„Sărbătorim oricum!”

Pornind cu șanse minime pentru un succes, „virușii verzi” speră la calificare, dar spun că nu ar fi deziluzionați nici de o înfrângere și că se vor bucura indiferent de rezultat. Totodată, antrenorul compară partida cu cea de acum 6 ani, când Sănătatea a fost învinsă de Dinamo cu 4-0.
„Vom sărbători indiferent de rezultat, după meci petrecem în București. Nu va fi mai ușor decât în 2007, atunci lucrurile erau mai liniștite acolo. S-ar putea să ne ajute totuși situația de la Dinamo, dar va fi greu”, continuă antrenorul.

S-a întors la echipă

Marius Semeniuc plecase de la Sănătatea Cluj în urmă cu două săptămâni, chiar înaintea meciului de Cupă cu ASA Târgu Mureș. Totuși, echipa s-a calificat și tehnicianul de 29 de ani s-a lăsat convins să revină la echipă.

„Am avut niște cerințe, niște neajunsuri care am vrut să se rezolve. Am avut o discuție înainte de meciul de la Cugir cu domnul Ghișa și am ajuns la concluzia că lucrurile vor merge pe făgașul normal de fotbal în cel mai scurt timp și voi avea susținere pe toate fronturile. Am fost asigurat și că în următoarea perioadă vom reevalua lotul și vor fi remunerați în plus cei care confirmă”, își motivează Semeniuc alegerea.

Articol scris de Mihai CINPOERU

Marius ANGHEL 24 Sep. 2013, 12:27 Stiri
Pe aceeași temă