Sănătate și virtute!

Marius ANGHEL 25 Sep. 2013, 12:13 Stiri

Atacantul ivorian a marcat primele sale goluri pentru Dinamo, în partida cu Sănătatea Cluj, din 16-imile Cupei României

Flavius Stoican a debutat pe banca roș-albilor cu o calificare în „optimile” competiției knock-out

Dinamo a folosit sistemul 4-4-2, iar Ionel Dănciulescu a revenit în primul „11″

Emoții destul de mari aseară, în „Ștefan cel Mare”. Tocmai „firma” sărăcăcioasă a adversarului producea spaimă printre fanii „câinilor”. Dinamo are renumele de a face un nume dintr-o formație „no name”. Dar asta e o poveste pentru cupele europene.

Cu Sănătatea Cluj, din liga a III-a, nu a fost decât o chestiune de timp până când roș-albii și-au pus amprenta pe joc și un picior în „optimi”. Ce-i drept, până la deschiderea scorului, „virușii verzi” au dezvoltat o „epidemie” de ratări la poarta lui Naumovski, prin Văidean și Kiș. Sistemul 4-4-2 folosit de Flavius Stoican s-a urnit mai greu din loc, dar „locomotiva” Zougoula a făcut ca lucrurile să intre pe făgașul normal. Ivorianul cu înălțimea de 1,66 metri și cu o vârstă cunoscută doar de el a marcat primele sale goluri pentru Dinamo, la debutul pentru formația mare, într-un meci oficial. Plasamentul pare principala sa calitate, pentru că la ambele reușite a știut să se poziționeze la centrările lui Fai și Vali Lazăr. Și când ne gândim că Zougoula nici măcar nu trebuia să fie titular. Ivorianul a profitat de accidentarea lui Țucudean de la încălzire ca să prindă prima formație.

Uitat de Gigi Mulțescu pe banca rezerve și „salvat” de Flavius Stoican, Dănciulescu s-a văzut din nou în primul „11″, dar și pe tabelă. „Corbul” a înscris și el cu un șut puternic, a dus scorul la 3-0 și pe Dinamo, cu siguranță, în „optimile” Cupei.  Dar inspirația lui Stoican nu s-a oprit aici. Flavius l-a trimis pe teren și pe Dorin Rotariu, iar puștiul a făcut  4-0 la una dintre primele atingeri de minge.

La meciul cu Sănătatea a fost timp și de „acte de binefacere”. Stoican i-a oferit lui Cătălin Munteanu prilejul unei evoluții într-o partidă oficială după aproape șase  luni de convalescență, în urma unei accidentări.

Dinamo s-a calificat, Stoican a debutat cu dreptul, Zougoula a dat gol, Munteanu a revenit, Dănciulescu și-a revenit, adică vorba aia: Sănătate, că-i mai bună decât toate.

Articol scris de Marius PITARU
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 25 Sep. 2013, 12:13 Stiri
Pe aceeași temă