S-au tras la sorți 16-imile Cupei. INCREDIBIL: Dinamo II a picat cu Dinamo. Foresta va juca împotriva Stelei, iar campioana merge la Becicherecu Mic. Vezi toate meciurile

Marius ANGHEL 06 Oct. 2016, 17:28 Stiri

Joi, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți a șaisprezecimilor de finală ale Cupei României, faza națională, ediția 2016-2017. Astfel, conform tragerii, campioana Astra Giurgiu va juca la Becicherechu Mic, cu Nuova Mama Mia, Dinamo va juca împotriva echipei secunde a clubului, Dinamo II, iar Steaua va merge la Suceava, pentru a întâlni Foresta.

Meciurile din 16-imile Cupei Românei, în urma tragerii la sorți:

Unirea Tărlungeni – ASA Târgu Mureș
CS Afumați – FC Botoșani
Dinamo București II – Dinamo București
Foresta Suceava – Steaua București
CS Balotești – Viitorul Constanța
ASU Politehnica Timișoara – Pandurii Târgu Jiu
Metalurgistul Cugir – CSM Poli Iași
CSM Râmnicu Vâlcea – CFR Cluj
Chindia Târgoviște – ACS Poli Timișoara
Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Astra Giurgiu
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS Universitatea Craiova
FC Academica Clinceni – FC Voluntari
CNS Cetate Deva – Gaz Metan Mediaș
Metalosport Galați Luceafărul Oradea
Olimpia Satu Mare
CS Mioveni

Echipa trecută prima este considerată gazdă în momentul tragerii la sorți, deoarece este de o categorie inferioară sau a fost mai slab clasată în campionatul precedent. Potrivit regulamentului Cupei, în cazul în care jocul respectiv urmează să fie televizat în direct și este programat în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul respectiv va fi mutat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Meciurile din șaisprezecimile de finală ale Cupei Romaniei se vor disputa într-o singură manșă, eliminatorie, în zilele de 25, 26 și 27 octombrie.

Echipa din urna B care elimină echipa din urna A îi va lua locul acesteia și va face parte din urna A la tragerea la sorți pentru următoarea fază a competiției. De această nouă schimbare în regulament poate profita în acest tur 11 cluburi: Unirea Tărlungeni, CS Afumați, Dinamo II, Foresta Suceava, CS Balotești, ASU Poli, Metalurgistul Cugir, CSM Râmnicu Vâlcea, Chindia Târgoviște, Dacia Unirea Brăila și Nuova Mama Mia Becicherecu Mic.

VEZI REZULTATELE meciurilor din TURUL IV de MARȚI, MIERCURI și JOI


 

FRF le-a evaporat pe Rapid și Petrolul

La doar o oră distanță de la aflarea ultimei echipe calificate în 16-imile Cupei României, ediția 2016-2017, în sala „Nicolae Dobrin” a Casei Fotbalului se efectuează tragerea la sorți a programului turului următor al competiției. Pe lângă cele 18 cluburi care au obținut victoria pe teren sau la „masa verde”, e cazul Metalurgistului Cugir, în turul IV, în șaisprezecimi vor intra și cele 14 echipe care activează acum în Liga 1. Cele 32 de cluburi vor fi repartizate în două urne valorice, în acestea urmând a nu intra Petrolul Ploiești și Rapid București, formații care în campionatul trecut au fost în Liga 1, respectiv Liga 2, însă între timp s-au desființat. Potrivit noului regulament al Cupei Romaniei, la punctul 1.3 se specifică: „echipele aflate în procedură de faliment nu pot participal în cadrul competiției Cupa României”.

Cele două urne valorice în care vor fi introduse cele 32 de echipe vor fi alcătuite și ele în mod diferit față de anii trecuți. Astfel, la punctul 5 se specifică următoarele: „La faza șaisprezecimilor de finală participă toate echipele din Liga 1 și toate echipele calificate în urma desfășurării fazelor anterioare. Jocurile din cadrul acestei faze se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel: a) – în urna A: echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent; b) – în urna B: celelalte echipe care s-au calificat în faza șaisprezecimilor de finală”.

În urna A se vor afla 11 echipe de Liga 1, dintre cele care au ajuns în sezonul trecut până în optimi și care însă sunt în competiție, iar în urna B se vor afla celelalte 3 echipe din Liga 1, eliminate prematur în ediția precedentă, plus alte 18 echipe calificate din turul IV al acestei ediții. Dintre aceste 18 echipe, 13 sunt din Liga 2 și 5 din Liga 3.

La tragerea la sorți, formațiile din urna A vor fi împerecheate cu formații din urna B, rezultând 11 jocuri. Apoi, cele 10 echipe rămase în urna B vor fi împerecheate între ele, rezultând alte 5 jocuri. Există astfel posibilitatea ca în 16-imi să avem meciuri între echipe de Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, în funcție de cum vor fi extrase din urne.

Echipa din urna B care elimină echipa din urna A va face parte din urna A la tragerea la sorți pentru următoarea fază a competiției.

Meciurile din șaisprezecimile de finală ale Cupei Romaniei se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul echipelor mai slab cotate, în zilele de 25, 26 și 27 octombrie.

Iată componența celor două urne:

URNA A:
Astra Giurgiu
Steaua București
Pandurii Târgu Jiu
Dinamo București
Viitorul Constanța
ASA Târgu Mureș
CSM Poli Iași
FC Botoșani
CFR Cluj
Concordia Chiajna
ACS Poli Timișoara

URNA B:
CS U Craiova
FC Voluntari
Gaz Metan Mediaș
FC Academica Clinceni
(Liga 2)
ASU Poli Timișoara (L2)
Foresta Suceava (L2)
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (Liga 3)
Olimpia Satu Mare (L2)
CS Balotești (L2)
Luceafărul Oradea (L2)
Metalosport Galați (L3)
CNS Cetate Deva (L3)
Dinamo București II (L3)
Metalurgistul Cugir (L3)
Dacia Unirea Brăila (L2)
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (L2)
CS Afumați (L2)
Chindia Târgoviște (L2)
Unirea Tărlungeni (L2)
CS Mioveni (L2)
CSM Râmnicu Vâlcea (L2)


 

Iată câteva puncte interesante din noul regulament al Cupei României:

1.3 Echipele aflate în procedură de faliment nu pot participal în cadrul competiției Cupa României.

5.1 Echipa din urna B care elimină echipa din urna A va face parte din urna A la tragerea la sorți pentru următoarea fază a competiției.

5.2 Avertismentele (cartonașele galbene) aplicate jucătorilor până în faza șaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor, suspendarea unui jucător în cadrul Cupei României se efectuează la cumularea a 2 cartonașe galbene. Cartonașele roșii se mențin în faza șaisprezecimilor de finală. Cartonașele roșii aplicate jucătorilor în cadrul Cupei României începând din faza 16-imilor de finală se mențin doar în cadrul acestei competiții. Etapele de suspendare primite începând din faza 16-imilor de finală nu pot fi efectuate în etapele de campionat.

6. Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale, echipele calificare vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, cu excepția prevederilor alin. 5.1, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.

6.1 Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută, în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe unstadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

11. În faza națională, în toate jocurile se pot efectua maximul trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului.

12. Echipele din Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispozițiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condiții privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competițională), astfel:

– echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României;
– echipele din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională. În situația în care cluburile din Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a);
– în situația în care una dintre echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipe participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din acceași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferirite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

Iată și datele de disputare ale celorlalte runde ale ediției 2016-2017 a Cupei României, faza națională:

26 octombrie 2016 – Șaisprezecimi de finală
14 decembrie 2016 – Optimi de finală
29 martie 2017 – Sferturi de finală
26 aprilie 2017 – Semifinale (tur)
17 mai 2017 – Semifinale (retur)
27 mai 2017 – Finala

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Emanuel Titus ILIESI (Druckeria)

Marius ANGHEL 06 Oct. 2016, 17:28 Stiri
Pe aceeași temă