S-a răzgândit Bănel! Nicoliță a renunțat la ideea de a retrage CS Făurei din Liga 3 și acum are planuri mărețe: „Să urcăm spre locurile fruntașe din clasament”

Marius ANGHEL 11 Feb. 2020, 16:10 Stiri

Retragerea din Liga 3 a echipei CS Făurei nu se va mai întâmpla, așa cum, anul trecut, investitorul principal și, totodată, managerul și jucătorul Bănel Nicoliță anunța. Fostul internațional a revenit asupra deciziei după ce și autoritățile locale au promis că se vor implica financiar, astfel că județul Brăila va continua să aibă trei echipe la nivelul celui de-al treilea eșalon fotbalistic din România. Dacia Unirea Brăila și Viitorul Ianca sunt celelalte două.

Bănel Nicoliță, în decembrie: „Am renunțat la acest proiect”

Bănel Nicoliță, investitorul principal, managerul și jucătorul echipei CS Făurei, anunța la finalul anului trecut că a înștiințat jucătorii că sunt liberi să își caute alte formații unde să evolueze, după ce a luat decizia de a se retrage și a-și petrece mai mult timpul alături de familie.

„Sunt dezamăgit de anumiți oameni și de aceea am lăsat echipa. Am renunțat la acest proiect. Am dat drumul tuturor jucătorilor, ei au venit pentru mine la Făurei și era normal să le spun că eu nu mai sunt investitor la această echipă. Amalia, fetița mea cea mare, și-a dorit mult să renunț. Cu toate că am băgat mulți bani la CS Făurei și fotbalul este marea mea pasiune, trebuie să închid acest capitol. În acest moment, copilul este cel mai important și vreau să stau mai mult cu familia, spunea Bănel Nicoliță.

Primarul Făureiului: „Am reușit să găsim formula legală de a putea începe pregătirile pentru retur”

Mesajul l-a atins inclusiv pe primarul orașului Făurei, Ionel Voinea, care a decis să revină la sentimente mai bune față de formația cu cea mai mare medie de spectatori pe meci dintre echipele din județul Brăila, mai mult chiar și ca Dacia Unirea Brăila, clubul emblemă al județului.

Ionel Voinea i-a promis lui Bănel Nicoliță că va ajuta financiar CS Făurei cu un buget de 300.000 de lei. „Am reușit să găsim formula legală de a putea începe pregătirile pentru returul campionatului 2019-2020. Ne bazăm pe un buget de 300.0000 lei, 200.000 pe care îi va aloca Primăria Făurei, 100.000 vor veni în urma unui proiect deja alcătuit, de la Consiliul Județean Brăila. Vor mai intra în club bani de la sponsori sau de la membri cotizanți sau simpatizanți. Toate vor fi făcute în mod legal. Ne dorim să facem o figură frumoasă în acest campionat. Iar locuitorii orașului Făurei să aibe un alt mod de a-și petrece timpul într-o după-amiază”, a declarat primarul Făureiului pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Bănel Nicoliță, în februarie: „Vreau să formăm un nucleu puternic la CS Făurei”

În noile condiții, Bănel Nicoliță a revenit asupra deciziei de a renunța la proiectul CS Făurei.

„Lotul s-a reunit, am jucat și câteva partide amicale. Avem mai mulți jucători la pregătiri, iar în funcție de randamentul lor îi vom legitima sau nu. Vreau să formăm un nucleu puternic, iar CS Făurei să urce spre locurile fruntașe din clasament”, a precizat Bănel Nicoliță, fost jucător la Dacia Unirea Brăila, Steaua, Poli AEK Timișoara, Saint-Etienne, Nantes (ambele din Franța), Viitorul, ASA târgu Mureș, Aris Limassol (Cipru).

În ultimul amical disputat de CS Făurei, echipa a remizat cu FC Vaslui, scor 1-1, golul formației din Liga 3 fiind înscris de Bănel Nicoliță.

De curând, CS Făurei l-a cedat pe mijlocașul de 16 ani George Ionuț Dragomir la prim-divizionara Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

CS Făurei ocupă locul 9 în Seria a 2-a a Ligii 3, la finalul turului, cu 20 de puncte acumulate în 15 etape. Echipa brăileană este la al doilea sezon în Liga 3, după ce pe cel anterior l-a terminat pe locul 8.

Marius ANGHEL 11 Feb. 2020, 16:10 Stiri
Pe aceeași temă