„Revoluție” în Liga 1, Liga 2 și Liga 3! Planul „outsiderului” Pușcaș, dacă dă lovitura și câștigă alegerile FRF

Marius ANGHEL 12 Apr. 2018, 12:25 Stiri

Cotat cu a treia șansă din patru la alegerile pentru președinția FRF de pe 18 aprilie, Marcel Pușcaș (58 de ani) și-a prezentat, miercuri seară, câteva dintre cele mai importante idei prin care vrea să schimbe soarta fotbalului românesc. Cel mai important, fostul fotbalist a transmis că și-ar dori să renunțe la play-off și play-out, dacă va fi ales șef la Casa Fotbalului.

Răzvan Burleanu și Ionuț Lupescu sunt considerați oamenii între care se va da bătălia finală pentru mandatul de șef al FRF în următorii patru ani, iar Marcel Pușcaș e văzut drept omul care are suficiente voturi pentru a influența calculele în turul al doilea.

Dar Pușcaș spune că nu crede în sondaje și voturi numărate înainte și dă asigurări că oamenii „din teritoriu” i-au înțeles programul prezentat în ultimele luni. „Nu cred în sondaje pentru că au marele rol de a manipula. Am discutat personal cu 232 de membri electori din 257 și consider că nu stau deloc rău. Prin programul pe care l-am prezentat, i-am făcut pe oameni să înțeleagă că unele dintre probleme (infrastructură, arbitraj, competiții, ROAF, bani, etc) se pot rezolva sau că anumite situații se pot ușura. Din punctul meu de vedere, nu mai putem face niciun pas fără descentralizare”, a spus Pușcaș, la DigiSport.

Iar marea schimbare pe care Pușcaș ar aduce-o din postura de președinte al Federației Române de Fotbal ar veni atât la formatul Ligii 1, cât și la modul în care se desfășoară Liga 2 și Liga 3.

„Vreau 18 echipe în Liga 1! Play-off-ul și play-out-ul reprezintă un sistem care merge în țări cu suprafață mică. La noi, 18 echipe pot duce mai bine competiția. Liga 1 e vârful piramidei, cu cât numărul de echipe e mai mare, cu atât sunt mai bine structurate Liga 2 și Liga 3. Am semnalat în Comisia Tehnică faptul că România nu poate crea Liga 2 cu 20 de echipe într-o singură serie. Trebuie două serii, cheltuielile sunt mai mici așa. În Liga 3 ar trebui să avem opt serii, rolul FRF nu e să rezolve dispriția cluburilor, ci să le protejeze”, a mai transmis Pușcaș.

În acest moment, Liga 1 e formată din 14 echipe, iar apoi șase merg în play-off și opt în play-out. Campionatul Ligii 2 a început cu 20 de echipe, iar cel al Ligii 3 e format din 5 serii care se voiau de câte 16 echipe, însă s-a început fie cu 15, fie cu 14.

Alegerile pentru șefia FRF vor avea loc miercuri, 18 aprilie, iar câștigătorul se va alege dintre Răzvan Burleanu, Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan.

Marius ANGHEL 12 Apr. 2018, 12:25 Stiri
Pe aceeași temă