Regulamentul pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2020-2021, a fost aprobat. Când are loc tragerea la sorți și când se vor desfășura meciurile tur/retur

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Dec. 2019, 11:51 Actualizat: 27 Dec. 2019, 20:58 Stiri

În ultima ședință din acest an a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, susținută pe 17 decembrie 2019, membrii acestuia au aprobat „Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul competițional 2020/2021”.

Și în noul sezon al Ligii 3 vor promova, ca de obicei, 21 dintre cele 42 de campioane județene declarate de AJF/AMFB. Acestea sunt repartizate deja în șapte regiuni, iar stabilirea meciurilor se face prin tragere la sorți, evenimentul urmând să aibă loc în luna februarie 2020. În sezonul trecut, tragerea la sorți a avut loc pe 15 februarie 2019.

Jocurile rezultate se vor desfășura în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenul fiecărei echipe. Pentru promovarea în Liga 3, datele de disputare a meciurilor de baraj sunt: 13 iunie 2020, ora 18:00 (turul) și 20 iunie 2020, ora 17:30 (returul).

Campioanele trebuie să prezinte actele la FRF, că îndeplinesc condițiile de participare la baraj, până pe 8 iunie

La jocurile de baraj au dreptul să participe numai echipele aparținând structurilor sportive cu personalitate juridică. Până la data de 15 ianuarie 2020, fiecare asociație județeană, respectiv AMFB are obligația de a trimite, la Departamentul Competiții al FRF, un tabel cu cluburile/asociațiile sportive participante la campionatul Ligii 4, ediția 2019-2020. Apoi, până la data de 8 iunie 2020, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj și să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS-ul) al acestora eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul campionatului Ligii a 4-a pe locul 1 în fiecare județ sau în Municipiul București. În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplinește condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare, deci promovată în Liga 3.

Șapte regiuni, trei meciuri de baraj pe regiune

Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorți în conformitate cu împărțirea celor 42 de asociații din țară în șapte regiuni administrative. Din fiecare regiune vor rezulta câte trei dueluri, urmând ca prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj să fie cea organizatoare a partidei tur. Returul se desfășoară pe terenul celeilalte echipe extrase.

 

Iată cele șapte regiuni:

Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui;
Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj;
Regiunea 3, Centru: Alba, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu;
Regiunea 4, Vest: Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți;
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița;
Regiunea 6, Sud: Călărași, Giurgiu, Ialomița, București, Ilfov, Prahova;
Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea.

„Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul competițional 2020/2021” este disponibil AICI.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Dec. 2019, 11:51 Actualizat: 27 Dec. 2019, 20:58 Stiri
Pe aceeași temă