Reacția lui Adrian Mititelu după ce Victor Pițurcă a fost numit manager general la U Craiova din Liga 1. „Își arogă în mod abuziv și criminal numele echipei”

Marius ANGHEL 23 Aug. 2019, 12:10 Stiri
Reacția lui Adrian Mititelu după ce Victor Pițurcă a fost numit manager general la U Craiova din Liga 1.**

Universitatea Craiova, echipa din Liga 1, a anunțat, joi, că l-a numit manager general pe Victor Pițurcă (63 de ani). „Piți” va conduce de pe banca tehnică formația olteană, cu toate că Corneliul Papură va rămâne antrenor principal și va coordona strategia clubului pentru cel puțin trei ani. Fostul selecționer a pregătit-o ultima dată pe Al-Ittihad.

Adrian Mititelu, finanțatorului clubului U Craiova 1948 SA, din Liga 3, și fost patron al vechii Universitatea Craiova, cea care l-a avut antrenor și pe Victor Pițurcă, nu a fost deloc surprins de această numire.

„N-am ce să mai comentez. Universitatea Craiova joacă mâine (n.r. – azi) în Liga a 3-a, jucăm acolo jos, cu demnitate. Nu mă interesează echipele care-și arogă în mod abuziv și criminal numele unei echipe construite curat. Când am primit vestea că a ajuns la ei, semnam un contract de câteva milioane de euro! E o chestiune care nu m-a surprins cu nimic, m-aș fi așteptat să se întâmple mai înainte”, a declarat Adrian Mititelu, la Pro X.

Potrivit site-ului oficial al clubului oltean din Liga 1, Pițurcă, după revenirea în fotbalul românesc, a declarat : „Sincer nu doream să revin în fotbalul românesc în acest moment. Poate peste câțiva ani. Îmi doream să rămân în țările din Golf, însă a fost acel proces cu fostul meu club care a durat foarte mult. Am preferat să stau o perioadă și timpul a trecut. Am avut oferte, atât din țară cât și din străinătate, însă nu pe placul meu. Acum când a venit oferta din partea Universității Craiova am acceptat imediat deoarece mereu ambiția mea a fost de a face performanță cu Universitatea Craiova.

Am acceptat să revin în fotbalul românesc doar pentru că a fost vorba de Universitatea Craiova. Pentru mine obiectivul este unul singur: câștigarea campionatului și accederea în grupele Ligii Campionilor. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în următoarea perioadă pentru că, împreună cu conducerea clubului, am admis faptul că mai avem nevoie de 4-5 jucători valoroși, dar obiectivul meu acesta este: câștigarea campionatului pentru că suporterii Universității asta așteaptă de la echipă și implicit de la mine.

„Am discutat cu acționarii echipei, oameni foarte deschiși care își doresc, la fel de mult ca mine, ca lucrurile să mergă bine la echipă și să câștigăm campionatul. Din acest motiv au și apelat la serviciile mele. Deocamdată nu vă pot spune care va fi staff-ul meu tehnic. Îl veți afla pe data de 1 septembrie, atunci când eu voi veni la echipă. În orice caz, îmi doresc ca actualul antrenor, Corneliu Papură, să rămână alături de mine la echipă și sper că va accepta lucrul acesta.”

În cariera sa de antrenor, Victor Pițurcă a antrenat următoare echipe: Steaua (în trei mandate), FC U Craiova (în două mandate) și Al-Ittihad (în două mandate). A fost selecționerul naționaței României U21 și de trei ori selecționerul României.

Marius ANGHEL 23 Aug. 2019, 12:10 Stiri
Pe aceeași temă