Războiul Craiovei la nivel de Liga a 3-a a început: „Vom folosi apelativul «echipa oaspete» pentru formația domnului Adrian Mititelu, care folosește abuziv denumirea clubului nostru”

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 01 Nov. 2018, 14:45 Stiri
Războiul Craiovei la nivel de Liga a 3-a a început:**

Derby-ul Craiovei are loc la nivel de Liga a 3-a, vineri, de la ora 14:00, pe arena „Extensiv” din Bănie, între echipa satelit a CS Universitatea Craiova 1948 și FC U Craiova (n.r. – e cunoscută la FC U, dar denumirea este U Craiova 1948 SA), clubul lui Adrian Mititelu, care joacă la Severin meciurile de pe teren propriu.

Gruparea din Liga 1 a emis un comunicat în privința desfășurării acestei partide, anunțând că va utiliza „apelativul «echipa oaspete» pentru formația domnului Adrian Mititelu, care folosește abuziv denumirea clubului nostru, deși această echipă apărută în 2017 nu are legătură nici măcar cu FC U Craiova, echipă aflată în faliment la ora actuală”.

Acces la meci vor avea abonații clubului CS Universitatea, în baza abonamentului, în timp ce suporterilor echipei lui Mititelu le vor fi rezervate 300 de bilete, la prețul simbolic de 2 lei.

Clubul finanțat de Mihai Rotaru anunță că nu va trimite la „satelit” jucători de la prima echipă, însuși Devis Mangia fiind ironic când a fost întrebat dacă va lăsa formației secunde anumiți jucători: „Da, îl trimit pe Mitriță, e bine?”

Prima echipă a CS Universitatea și fosta echipă a lui Adrian Mititelu, intrată între timp în faliment, s-au duelat de două ori în 2013, în Liga a 2-a, fiecare dispută terminându-se la egalitate, scor 0-0.

Înaintea meciului care contează pentru etapa a 11-a, U Craiova 1948 CS 2 are 15 puncte acumulate și e pe locul 10, în timp ce U Craiova 1948 SA se află pe locul 6, cu 17 puncte.

Iată comunicatul clubului CS Universitatea Craiova 1948:

„Referitor la meciul echipei a doua a Universității ce se va va disputa vineri, 2 noiembrie, orele 14:00, pe stadionul Extensiv, facem următoarele precizări:
– Vor putea participa la acest meci exclusiv abonații Universității Craiova care vor avea acces începând cu ora 12, după cum urmează: abonații de la peluzele nord și sud vor putea sta la peluza stadionului Extensiv, abonații de la tribunele I și II vor avea rezervată tribuna I, iar cei cu abonamente la oficială vor avea loc la tribuna 0.
– Galeria domnului Adrian Mititelu va primi 300 de bilete (mai mult de 5% din totalul locurilor pe stadion) în sectorul destinat oaspeților de la tribuna II. Prețul acestora va fi de 2 lei bucata. Precizăm faptul că, până la această oră, nu am primit nicio solicitare oficială pentru bilete din partea clubului oaspete.
– Partida va fi televizată și transmisă exclusiv pe canalele de YouTube și Facebook ale Universității Craiova, precum și pe site-ul oficial al Științei,  drepturile de televizare ne aparțin, avertizăm publicul spectator că accesul cu camere video sau aparate foto profesionale va fi interzis, cu excepția, desigur, a presei acreditate.
– Jurnaliștii care doresc să fie prezenți la meci sunt rugați să se adreseze biroului de presă al Universității Craiova pentru eliberarea de acreditări. Acreditările vor fi distribuite în limita locurilor disponibile. Prioritate au jurnaliștii acreditați la meciurile Universitații Craiova din sezonul competițional 2018 – 2019.
– Clubul nostru nu va trata în mod diferit această partidă față de cele disputate în compania celorlalte adversare din seria noastră, adică nu va detașa alți jucători de la echipa mare. Rămânem fideli însuși principiului care a stat la baza înființării echipei secunde a clubului: cel de a pregăti juniori pentru a putea face pasul la echipa mare a Universității Craiova.
– În toată comunicarea oficială dinaintea, din timpul și de după partidă vom folosi apelativul „echipa oaspete” pentru formația domnului Adrian Mititelu. Nu putem proceda altfel, având în vedere că această echipă apărută în 2017 nu are legătură nici măcar cu FC U Craiova, echipă aflată în faliment la ora actuală. Bazându-se exclusiv pe deja celebra „continuitate prin patron”, echipa oaspete folosește abuziv la acest moment denumirea clubului nostru, stema clubului nostru și imnul oficial al clubului nostru. Toate aceste elemente de identitate au aparținut și vor aparține pentru totdeauna Universității Craiova, adică orașului și suporterilor Științei din toată lumea.
Vă mulțumim și vă așteptăm la meci, pe care îl privim ca pe o bună încălzire pentru mult mai importanta partidă pe care prima echipă a Științei o va susține în aceeași zi, la Iași.”

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 01 Nov. 2018, 14:45 Stiri
Pe aceeași temă