Rapid dezlănțuit pe final, la debutul în Regie ca echipă gazdă! Jucătorii lui Daniel Pancu s-au chinuit pentru o victorie cu SC Popești Leordeni

Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 17:18 Stiri

Rapid a învins-o pe SC Popești Leordeni, scor 4-1, la primul meci jucat în Regie din postura de echipă gazdă. Liderul Seriei a 2-a s-a revanșat după ce în prima etapă din 2019 a pierdut în deplasare cu Progresul Spartac, scor 1-3. Giuleștenii au tremurat până spre final cu ilfovenii, când s-au dezlănțuit.

Alb-vișinii au revenit în Regie după o pauză de șapte ani. Pe 16 mai 2012, echipa giuleșteană învingea Sportul, scor 2-0. Marcau Herea și Grigorie. Antrenor la Rapid era Răzvan Lucescu.

Rapid a început perfect meciul cu SC Popești Leordeni, reușind să deschidă scorul la chiar prima ocazie. Adrian Neacșu a împins mingea în plasă în minutul 3, după o respingere slabă a portarului advers. Au urmat momente în care ambele echipe s-au tatonat, dar ocaziile au întârziat să apară.

Oaspeții de la Popești Leordeni au egalat în finalul primei părți, după o fază la care apărarea Rapidului n-a avut reacție. Ionuț Drăgan a înscris din apropiere, iar golul de 1-1 le-a turnat giuleștenilor plumb în ghete. Elevii lui Pancu au avut dificultăți mari la construcție, lucru care i-a scos din minte pe suporteri. „Băi, jucați și voi ceva? Două pase nu legați”, a fost mesajul la unison al suporterilor prezenți la Tribuna a II-a. Galeria a cântat fără încetare.

Repriza a doua a început într-o notă similară, dar giuleștenii au părut mai montați. E clar că Daniel Pancu nu i-a menajat la vestiare. Galeria a continuat să fie la cel mai înalt nivel, indiferent de evoluția favoriților.

Entuziasmul din teren s-a stins destul de rapid, iar oaspeții au început să prindă curaj. Drăghia a intervenit salvator în două rânduri, moment în care întreg stadionul a început sa cânte, în speranța că jucătorii se vor trezi. Sefer a șutat superb de la 20 de metri, însă mingea a trecut milimetric pe lângă vinclu.

Golul izbăvitor a venit în minutul 78. Cârstocea a trimis o torpilă în plasa laterală, de la 18 metri, iar portarul oaspeților a plonjat în gol. Stadionul „a explodat”, iar Pancu a putut răsufla ușurat. Gazdele s-au desprins pe final, când Robinho a împins mingea în plasă din careul mic. După doar câteva momente a venit și golul de 4-1. Cătălin Hlistei a executat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului, iar balonul s-a oprit în plasa laterală.

S-a terminat 4-1 pentru Rapid și giuleștenii rămân în fruntea seriei a doua a Ligii 3. Chiar dacă au obținut cele trei puncte, băieții lui Pancu au dezamăgit pe alocuri.

RAPID – SC POPEȘTI LEORDENI    4-1
Adrian Neacșu 3′, Alin Cârstocea 78′, Robinho 89′, Cătălin Hlistei 90+1′ / Ionuț Drăgan 34′

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Manole, Neacșu, Demici – Jorza, Cârstocea – Hlistei, Sefer, Goge – Robinho
Rezerve: Ciuculescu – Băjan, Grigore, Babaua, Vlada, Duriță, Toma
Antrenor: Daniel Pancu

Articol scris de Octavian VASILESCU

Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 17:18 Stiri
Pe aceeași temă