Progresul Spartac a profitat de problemele Metaloglobusului și s-a calificat în premieră în 16-imi Cupei României. Bodgan Andone n-a fost la meci

Marius ANGHEL 13 Sep. 2018, 12:18 Stiri

Turul al patrulea al Cupei României la fotbal a programat, miercuri după-amiază, o întâlnire între două echipe cu nume și rezonanțe frumoase pentru microbiștii din Capitală. Progresul Spartac, care a adunat ceea ce a mai rămas din galeria Cotroceniului, a găzduit, pe fostul stadion Prefabricate, pe Metaloglobus, echipă devenită emblemă a cartierului Pantelimon.

Ambele cluburi au acuzat absențe la începutul meciului. Dacă progresiștii au avut opt oameni la infirmerie, printre care experimentatul Apostol sau Dănilă Parfeon, unul dintre căpitani, în schimb, Metaloglobus a început fără… antrenorul principal Bogdan Andone. Pretextul a fost că acesta s-ar fi îmbolnăvit, așa că indicațiile de pe bancă le-a dat mai mult fostul progresist Gigel Coman, antrenor secund, dar și jucător activ la Metaloglobus.

Diferența de eșalon dintre cele două nu s-a resimțit. Progresul Spartac a început mai bine și a avut câteva acțiuni pe flanc, destul de periculoase. Prima mare ocazie a jocului a avut-o sărbătoritul zilei, Ionuț Tudorache, care în minutul 10 a reluat foarte periculos cu capul, centrarea venită de la Lixandru. Tudorache a împlinit în ziua jocului 18 ani, el ținând să joace deși nu era refăcut complet.

Atacantul și căpitanul Progresului, Stanciu, a dovedit poftă de joc, acționând în rol de pivot permanent. La o astfel de fază s-a demarcat, a sprintat, dar a șutat peste transversală. Fără Ghenovici și cu Herea doar rezervă, oaspeții s-au dovedit apatici, combinațiile lor nereușind să aducă balonul în careu. Potecea a avut o bună oportunitate, însă Leafu a salvat. Același Potecea a șutat deviat în bară, iar cornerul executat de Andrei a însemnat un balon purtat de vânt până în transversală, ricoșeul fiind însă afară.

În minutul 40 Lixandru a pătruns pe dreapta, a intrat în careu unde a fost blocat incorect, aproape de linia de fund, de către Sava. Arbitrul a dictat penalty, iar Ciprian Stanciu a înscris fără ezitare, deschizând scorul în minutul 40.

Leafu a „tăiat” rapid, în partea secundă, ultimele speranțe ale Metaloglobusului

La reluare, prima fază importantă, cea din minutul 50, a adus modificarea tabelei de marcaj. Donca a executat o lovitură liberă de lângă tușa dreaptă, balonul s-a aflat în dispută în careu, iar fundașul central Nicolae Leafu a șutat de la aproximativ 13 metri, scuturând plasa.

După acest gol, gazdele au preferat să închidă jocul pentru prudență. Metaloglobus a combinat mai mult la mijlocul terenului, însă ocaziile au apărut destul de rar. Riza a avut o lovitură liberă de la 17 metri perpendicular, dar zidul s-a opus. Mai înainte, dintr-o poziție aproape similară, Donca a obținut doar un corner pentru progresiști. Metaloglobus a căutat măcar golul de onoare, însă Răduță a avut câteva intervenții sigure, cu care i-a descurajat pe atacanții adverși.

Rezultatul, 2-0 pentru Progresul Spartac, este echitabil în raport proporțional al forțelor din teren arătate miercuri. Gazdele au avut și suportul unei galerii micuțe, dar inimoase și foarte zgomotoase.

PROGRESUL SPARTAC – METALOGLOBUS BUCUREȘTI   2-0
Ciprian Stanciu 40′ – pen., Nicolae Leafu 50′

Iul. Răduță – P. Vlad, Leafu, Ed. Radu, Bg. Grigore (Militaru 68′) – Donca, Geană – Lixandru (Ghidurea 89′), Boiangiu, I. Tudorache (Șt. Chivu 77′) – Cip. Stanciu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Săndescu – Semudenec, Curt, Fl. Georgescu
Antrenor: Andrei Erimia

Rob. Geantă – Pham Huy, Bg. Vasile, Sava (cpt.), Negotei – Bîrsan (Marek 56′), Vl. Vlad, Val. Andrei, Culda (Riza 46′) – Potecea (Șt. Niculae 66′), Ciolacu
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Caramalău, G. Coman, Ov. Herea
Manager sportiv: Adrian Bondoc

Stadion: Progresul Spartac (București); Arbitru: Valentin Porumbel (Oltenița); Asistenți: Florin Iacob și Erchian Ionus (ambii din Constanța).

Progresul Spartac s-a calificat astfel, în premieră, în faza 16-imilor de finală ale Cupei României, dar acum se gândește la un meci tare în campionat. La finele săptămânii, sâmbătă, de la ora 17:00, pe sinteticul din Intrarea Vrabiei vine Înainte Modelu, echipa care a privat-o în sezonul trecut de promovare.

La rândul ei, Metaloglobus are deplasare la SSC Farul Constanța, echipa cu care bleu-albaștrii s-au duelat pentru locul de ligă secundă în sezonul trecut. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Cristian FRISK

Marius ANGHEL 13 Sep. 2018, 12:18 Stiri
Pe aceeași temă