Programul 16-imilor Cupei a suferit modificări. Două meciuri au loc în alte zile față de cum fuseseră anunțate inițial de FRF

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Oct. 2016, 14:48 Actualizat: 15 Oct. 2016, 15:17 Stiri

Programul 16-imilor de finală ale Cupei României a suferit două modificări față de cum fusese anunțat inițial de Federația Română de Fotbal. Două jocuri stabilite să aibă loc miercuri, 26 octombrie, au fost mutate marți, respectiv joi.

Astfel, meciul Metalosport Galați – Luceafărul Oradea se va desfășura marți, 25 octombrie, de la aceeași oră, 14:30, în timp ce CS Afumați – FC Botoșani a fost mutat pe joi, 27 octombrie, tot de la ora 14:30. Jocurile urmează să aibă loc la Galați, respectiv Afumați și nu vor fi televizate.

Dacă FRF că nu anunțat până acum schimbările și nu a modificat nici programul pe site-ul Cupei României, în schimb, CS Afumați și-a informat suporterii în mod oficial că joacă joi printr-o postare pe site ei. În schimb, oficialii de la Metalosport Galați, care vor fi gazdele jocului cu Luceafărul Oradea, habar nu aveau de schimbare și au aflat-o de la reporterul Liga2.ro. Conducătorii echipei bihorene știau de această modificare, deoarece chiar ei au solicitat-o federației pentru a lega deplasarea de la Galați de cea de dinainte pe care trebuie să o efectueze în campionat, la Râmnicu Vâlcea. Luceafărul a primit între timp și răspuns de la FRF și a fost informată că va juca pe stadionul Oțelul.

Programul actualizat al 16-imilor Cupei poate fi vizualizat puțin mai jos.


 

Cele 18 echipe din Liga 2 și 3 calificate mai departe în Cupa României au aflat astăzi, 11 octombrie, data și ora la care vor juca în cadrul șaisprezecimilor de finală ale competiției. Departamentul Competiții al Federației Române de Fotbal a anunțat programul de disputare al celor 16 meciuri. Partidele se vor disputa pe parcursul a trei zile, 25, 26 și 27 octombrie, după următorul calendar:

25 octombrie
CSM Râmnicu Vâlcea – CFR Cluj, ora 14:30
Metalosport Galați – Luceafărul Oradea, ora 14:30
ASU Poli Timișoara – Pandurii Târgu Jiu, ora 18:00
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS U Craiova, ora 20:45

26 octombrie
CSN Cetate Deva – Gaz Metan Mediaș, ora 14:30
FC Academica Clinceni – FC Voluntari, ora 14:30
Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna, ora 14:30
Metalurgistul Cugir – CSM Poli Iași, ora 14:30
Unirea Tărlungeni – ASA Târgu Mureș, ora 14:30
Olimpia Satu Mare – CS Mioveni, ora 14:30
Chindia Târgoviște – ACS Poli Timișoara, ora 17:45
Dinamo II București – Dinamo București, ora 20:30

27 octombrie
CS Afumați – FC Botoșani, ora 14:30
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Astra Giurgiu, ora 16:00
CS Balotești – Viitorul Constanța, ora 18:45
Foresta Suceava – Steaua București, ora 21:30


 

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalatiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza șaisprezecimilor de finală se întalnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitatesi cu acordul celeilalte echipejocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În jocurile din cadrul Cupei României se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

În conformitate cu prevederile articolului 12 din regulamentul de disputare a Cupei României, modificat prin decizia Comitetului de Urgență din 18 august, echipele din Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispozițiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condiții privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competițională), astfel:

– echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
– echipele din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională. În situația în care cluburile din Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a)
– în situația în care una dintre echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipe participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.  Începând cu această ediție, în Cupa României este permisă efectuarea a doar trei schimbări de jucători pe meci.

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea excluderii și retrogradarii lor în esalonul imediat inferior din campionatul în care participă. Conform art.54, pct.2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

Articol scris de Marius ANGHEL

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Oct. 2016, 14:48 Actualizat: 15 Oct. 2016, 15:17 Stiri
Pe aceeași temă