Petrolul are șansa reabilitării în Cupa României, în fața celui mai slab adversar pe care îl putea întâlni. Industria Galda le creează condiții speciale fanilor ploieștenilor

Marius ANGHEL 23 Sep. 2019, 20:40 Stiri
Petrolul are șansa reabilitării în Cupa României, în fața celui mai slab adversar pe care îl putea întâlni.** Industria Galda le creează condiții speciale fanilor ploieștenilor

Petrolul Ploiești s-a făcut de râs în ultimele două meciuri din campionat, iar criza în care s-a băgat singură din cauza ratărilor jucătorilor lui Flavius Stoican ar putea fi trecută parțial în această săptămână, miercuri, când e programată să joace în 16-imile Cupei României. Echipa prahoveană a avut mare noroc la tragerea la sorți, picând cu una dintre cele mai slabe formații din acest start de sezon al Ligii 3. De la ora 16:30 joacă pe Galda Arena, în comuna Galda de Jos din județul Alba, cu echipa Industria Galda. Gazdele vor să le facă facilități suporterilor Petrolului și să instaleze o tribună mobilă exclusiv lor.

După remiza de pe teren propriu cu ultima clasată Sportul Snagov (1-1) și umilința trăită pe Cluj Arena, 0-4 cu „U” Cluj, Petrolul merge la Galda de Jos pentru meciul din 16-imile Cupei României. Miercuri, de la ora 16:30, în anonimat, meciul nefiind televizat, echipa antrenată de Flavius Stoican o întâlnește pe Industria Galda, formație care a pierdut toate cele cinci jocuri din acest sezon al Ligii 3, Seria 5, însă care în Cupă a avut altă „față”.

0-2 cu CFR Cluj 2 (d), 0-1 cu Sticla Arieșul Turda (a), 2-8 cu Fotbal Comuna Recea (d), 0-1 cu Metalurgistul Cugir (a) și 0-2 cu Minaur Baia Mare (d) sunt rezultatele înregistrate în campionat până acum, în acest sezon, de echipa antrenată încă din toamna lui 2004 de Paul Ciucă. În Cupa României însă Industria Galda le-a eliminat pe CS Ocna Mureș (2-0, după prelungiri), Unirea Alba Iulia (2-1), Măgura Cisnădie (6-4, după loviturile de departajare, 1-1 după 120 de minute) și Avântul Reghin (4-3).

Petrolul a jucat până acum un singur meci în Cupă, în Faza a 4-a, în care a trecut cu 1-0 de Sportul Snagov.

„Pentru noi va fi o întâlnire specială din toate punctele de vedere, atât fotbalistic, cât și organizatoric. Sperăm să reușim o figură cât mai frumoasă împotriva unui nume important al fotbalului românesc. Cu toate că suntem cotați cu șansa a doua, ne vom bate pentru calificare”, a spus, pentru Ziarul Unirea, Marcel Georgiu, președintele clubului Industria Galda.

Pentru echipa din Galda, accederea în 16-imi este cea mai mare performanță realizată în istoria sa. În 2017 a ajuns până în Turul 4, acolo unde a fost învinsă cu 3-1 de FC Hermannstadt, divizionară secundă la acea vreme. Aceasta va fi a treia echipă din județul Alba care ajunge în ultimii patru ani în 16-imile Cupei României, după Metalurgistul Cugir (0-2 cu Poli Iași în 2016) și Unirea Alba Iulia (0-1 cu FCSB, anul trecut, la Zlatna).

Tribună mobilă pentru galeria Petrolului

Fiindcă arena din Galda de Jos are o singură tribună, cu o capacitate de aproximativ 580 de locuri pe scaune, conducerea clubului Industria Galda vor să instaleze o tribună mobilă în spatele uneia dintre porți, tocmai pentru a mări capacitatea stadionului, scrie Ziarul Unirea.

Respectivul sector va fi rezervat celor 150-200 de fani ai Petrolului, în intenția de a se evita probleme de natură organizatorică, dar și pentru a se asigura securitatea și a delimita grupurile de susținători. De altfel, Jandarmeria a anunțat că va deplasa la Galda un efectiv sporit de forțe de ordine.

Prețul biletelor de intrare la acest joc a fost stabilit la 10 lei, mizându-se pe o asistență record și sperându-se în încasări substanțiale, ținând cont de interesul arătat de suporteri.

Foto: Florin ALBOIU / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 23 Sep. 2019, 20:40 Stiri
Pe aceeași temă