Patru dintre cei cinci jucători de care s-a dispensat Brăila și-au găsit angajamente

19 Feb. 2009, 16:40 Stiri
Patru dintre cei cinci jucători de care s-a dispensat Brăila și-au găsit angajamente

La finalul anului trecut, antrenorul principal al CF Brăila anunța că renunță la cinci dintre jucătorii “grei” din lotul său. Astfel, căpitanul Daniel Pleșa, golgheterul sezonului trecut, Alex Neta, fundașul Nicu Rotaru, mijlocașii Costel Roșu și Iulian Bogoș au fost puși pe liber, cei cinci urmând să-și caute alte destinații.

Cel mai repede s-a „lipit” Nicu Rotaru (foto) care, la recomandarea lui Ciobanu, a primit „frâiele” echipei secunde a clubului brăilean.

Nicu Rotaru a fost un jucător care s-a dedicat foarte mulți ani clubului nostru. El a ajutat în nenumărate rânduri CF Brăila și de aceea ne-am gândit să-i oferim o șansă. Astfel, cum ne doream să venim cu un suflu nou la echipa secundă, i-am încredințat pregătirea acestei formații care evoluează în Liga a IV-a”, declara Adelin Soare, președintele Consiuliului de Administrație al CF Brăila.

Alți doi dintre expulzați par să fi făcut un pas înainte, găsindu-și angajamente la echipe din eșalonul secund. Astfel, atacantul Alexandru Neta a primit dezlegarea din partea clubului brăilean pentru a se transfera la Dunărea Galați, echipă cu care a și plecat în cantonament la Predeal. Neta pare să se fi integrat în angrenajul grupării pregătite de Dănuț Oprea, fostul golgheter al Brăilei, marcând un gol în primul amical al Dunării.
Tot în Liga a II-a va evolua din primăvară și mijlocașul Iulian Bogoș. Acesta a fost „înregimentat” de Concordia Chiajna, echipă ce a încheiat prima parte a campionatului pe locul zece în clasamentul Seriei I. Mijlocașul brăilean nu se află la prima experiență la un club din împrejurimile Bucureștiului, el evoluând cu ceva timp în urmă la FC Snagov. Conducerea clubului Concordia a fost nevoită să-și schimbe stagiul de pregătire stabilit la Forban, începând cu data de 22 ianuarie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile de acolo. Elevii lui Dumitru Bolborea s-au antrenat la baza sportivă de la Chiajna, iar pe 8 februarie au plecat în cantonament în Antalya.

Adus la Brăila cu surle și trâmbițe, mijlocașul Costel Roșu nu a avut un sezon de toamnă reușit la formația dunăreană. Mai mult, atitudinea sa delăsătoare l-a determinat pe Ciobanu să-l treacă pe “lista neagră”, astfel că jucătorul a fost nevoit să-și caute o altă echipă. A găsit-o tot în Liga a III-a, dar în Seria a IV-a, brăileanul transferându-se la o formație cu un nume “pitoresc”: Adunații Copăceni.

Dacă celorlalți le-am dat dezlegările definitive, Roșu a fost împrumutat pentru o jumătate de an la Copăceni. Dacă el va achita o anumită sumă de bani prevăzută în contract, din vară va deveni jucător liber. Dacă nu, va fi nevoit să se întoarcă la noi și atunci vom mai vedea ce va fi”, a precizat președintele Soare.

În fine, oficialul brăilean a mai adăugat că singurul jucător care nu și-a găsit echipă până acum este căpitanul Daniel Pleșa, fotbalist căruia clubul intenționează să-i dea dezlegare definitivă.

 

Articol scris de Edi Bucureșteanu

19 Feb. 2009, 16:40 Stiri
Pe aceeași temă