Pandurii nu se regăsește nici cu Ploaie! Gorjenii, eliminați prematur din Cupa României, de Școlar Reșița, la loviturile de departajare

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 04 Oct. 2017, 11:32 Stiri

Fără Adrian Iencsi, demis sâmbata trecută, după eșecul din campionat cu Olimpia Satu Mare, Pandurii nu s-a regăsit nici în Cupa României, cu Marcel Ploaie pe banca tehnică. Gorjenii au jucat, marți după-amiază, în Valea Domanului, cu CSM Școlar Reșița, în turul 4 al competiției și au pierdut la loviturile de departajare. În timpul regulamentar a fost 1-1, iar după prelungiri 2-2.

Echipa pregătită de Roco Sandu și Lucian Dobre a început jocul mult mai determinată și, în minutul 5, Sebastian Velcotă a modificat tabela cu o lovitură de cap. Bucuria bănățenilor nu a durat însă decât câteva secunde, oaspeții egalând imediat, prin Gabriel Dodoi. CSM Școlar Reșița a mai ratat până la pauză câteva ocazii, iar partea a doua a jocului a dominat-o autoritar, fără însă să mai înscrie. S-a intrat în prelungiri, iar, în minutul 93, Fabian Himcinschi și-a readus echipa în avantaj. După doar cinci minute, Bodan Dănăricu a egalat cu o execuție de finețe, iar calificarea s-a decis la loviturile de departajare.

Olteanul Poiană a marcat golul calificării

Vlad Bujor, Bogdan Dănăricu și Daniel Lung au înscris pentru Pandurii, în timp ce Ciprian Rus, executantul de obicei al penalty-urilor, a ratat, iar gazdele au marcat de fiecare dată, prin Alin Liuba, Laurențiu Breșneni, George Beloescu, Andrei Vaștag și Cristian Poiană, ultimul, fost jucător la Pandurii II Târgu Jiu.

Astfel, CSM Școlar Reșița s-a calificat în șaisprezecimile de finală, unde speră să întâlnească CS U Craiova, pentru a participa la meciul care va  inaugura noua arenă din Bănie.

„A fost un joc extraordinar de frumos, disputat, pe care eu consider că l-am dominat, având o posesie mult mai bună decât echipa vizitatoare. A fost un joc pe care noi ne doream foarte mult să-l câștigăm. Trebuia să vină victoria, o victorie venită pe fondul unui joc bun. Băieții au jucat cu sufletul, au tras cât au putut! Cel mai mult după acest joc, ar trebui să ne bucure atitudinea jucătorilor noștri”, a declarat antrenorul secund al CSM-ului, Lucian Dobre.

„A fost un joc disputat, un joc frumos, faze de poartă la ambele porți. Echipa din Reșița a avut mai multe ocazii, a fructificat două dintre ele și noi din cele 4 am fructificat 2. În prelungiri puteam câștiga și noi, și ei. Finalul a fost frumos cu penalty. Noi am ratat, Reșița din 5 a marcat 5 și asta a fost istoria. Eu vă urez multă baftă cu o echipă de Liga I. Aveți o echipă bună care joacă fotbal”, a declarat Marcel Ploaie, antrenorul echipei Pandurii.

În campionat, Pandurii va juca duminică, de la ora 15:30, la Șiria, cu UTA Arad, iar CSM Școlar Reșița va evolua tot acasă, sâmbătă, de la ora 15:00, cu Național Sebiș, în etapa 7 din seria 4 a Ligii a 3-a.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Reșița

CSM ȘCOLAR REȘITA – PANDURII TÂRGU JIU   7-5 după loviturile de departajare (1-1 după 90 de minute, 2-2 după 120 de minute, 5-3 la penalty-uri)
Sebastian Velcotă 6′, Fabian Himcinschi 93′ / Gabriel Dodoi 7′, Bogdan Dănăricu 99′

Au transformat lovituri de departajare: Liuba, Breșneni, Beloescu, Vaștag, Poiană / Bujor, Dănăricu, D. Lung. A ratat: Cip. Rus.

Zimmermann – Szijj, Dulap, Doda, Liuba (cpt.) – Vaștag – Negoescu (Costescu 64′, Muselin 78′), Breșneni, Poiană, Velcotă (Costin 76′) – Himcinschi (Beloescu 101′)
Rezerve neutilizate: Petruț – Iova, Bloju
Antrenor: Roco Sandu

D. Popescu – Vodă, D. Lung, Celea, Vasilescu – Raiciu, Brânzan, Tudoran – Dodoi, Șendroiu, Durkovic
Rezerve: Jianu – Turda, D. Pîrvulescu, Dănăricu, Șut, Bujor, Cip. Rus
Antrenor: Marcel Ploaie

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița – Caraș Severin);
Arbitru: Alexandru Bălan (Deva); Asistenți: Călin Cimponeriu (Lugoj) și Claudiu Doarvoas (Mintia).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Express de Banat

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 04 Oct. 2017, 11:32 Stiri
Pe aceeași temă