Pancu, enervat de începutul prost al Rapidului: „Toată lumea ne vede Real Madrid”. Cu ce l-a surprins Progresul și jucătorul pe care îl va amenda

Marius ANGHEL 02 Mar. 2019, 20:32 Stiri
Pancu, enervat de începutul prost al Rapidului:

Rapid a pierdut, surprinzător, pe terenul celor de la Progresul Spartac, scor 1-3, sâmbătă, în primul meci oficial din 2019, iar Daniel Pancu a fost extrem de nemulțumit la finalul jocului. Antrenorul echipei din Giulești a spus că lumea vede Rapidul ca pe Real Madrid, iar așteptările au fost umflate înainte de startul sezonului. „Pancone” a anunțat că va amenda un fotbalist după acest eșec, primul din acest campionat.

„E normal să apară o relaxare când toată lumea ne vede Real Madrid. Oamenii din club ne zic că avem echipă de Liga a 2-a, normal să apară astfel de probleme. Am venit după 7-8 victorii în amicale, dar am avut adversari modești. Ne-a surprins agresivitatea adversarilor de azi. Jos pălăria în fața lor.

Sunt singurul din clubul ăsta care spune că încă nu s-a întâmplat nimic. Sunt jucători buni, talentați, dar Rapid e o echipă specială. O echipă absolut specială. Poți să fii și Maradona și să nu te acomodezi aici. Probabil o să cunoască și ei partea aceea a suporterilor. Pentru că de un an și jumătate batem pe toată lumea. Practic nu știu despre ce e vorba. Rapid e alt club, e mai special.

Pe lângă felul în care ne-am prezentat în prima repriză sunt și cauze obiective. Meciul începe cu 20 de minute întârziere, Drăghiceanu se accidentează la încălzire, nu am jucător valabil pentru regula de Under pe bancă. I-am spus de aseară să îmi spună dacă îl doare genunchiul, m-a asigurat că totul e ok și va plăti pentru lucrul ăsta. Dar în primul rând sper să fie sănătos la următoarele meciuri. Nu am mai avut soluții de under pe bancă, am schimbat sistemul din mers, am jucat cu mijlocașii fundași. Oricum a fost un meci special, un meci cu încărcătură multă și cred că dacă marcam al doilea gol în minutul 80-85 plecam cu un punct de aici, dar era nemeritat după ce s-a jucat în prima repriză”, a spus Pancu, conform TelekomSport.

Progresul Spartac a condus cu 2-0 la pauză, grație golurilor marcate de Andrei Luca și Ciprian Stanciu. Primul a deschis scorul în minutul 28, cu capul, din 6 metri, iar al doilea a majorat avantajul Progresului după doar trei minute, reușind să înscrie de la 11 metri. La faza penalty-ului, Alexandru Iacob a fost eliminat.

Înfrângerea Rapidului s-a conturat după pauză, când Stanciu a reușit dubla, grație unui nou gol marcat de la punctul cu var. Petre Goge a înscris golul de onoare al alb-vișiniilor, în minutul 55, cu o lovitură de cap din fața careului mic. Dănilă Parfeon (49) și Andrei Luca (74), ambii de la Progresul Spartac, au primit cartonașe roșii și au părăsit mai devreme terenul de joc, însă, în ciuda acestui lucru, Rapidul n-a reușit să reintre în meci măcar pentru a obține un penalty

Giuleștenii au mai înscris un gol pe final, în minutul 89, prin Goge, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. S-a terminat 3-1 pentru Progresul, care i-a administrat Rapidului prima înfrângere din actuala stagiune a Ligii a 3-a.

Cinci noutăți în primul „11”, față de echipa care termina turul

Față de echipa din tur, Daniel Pancu a aliniat în acest meci un prim „11” schimbat aproape pe jumătate. Dintre vechii componenți ai lotului s-au aflat pe teren Drăghia, Iacob, Jorza, Cârstocea, Goge și Vlada.

La conferința de presă a noilor achiziții, Pancu le cerea elevilor săi să joace pentru suporteri, care au nevoie de noi idoli și motive să revină pe stadion. Antrenorul giuleștenilor era convins că are o echipă mult mai bună decât în tur.

Rapid cu Progresul Spartac: Drăghia – Băjan, Al. Iacob, Bg. Manole, Oanea – Jorza, Cârstocea – Goge, Drăghiceanu, Hlistei – Vlada
Rezerve: Ciuculescu – Grigore, Robinho, Sefer, Neacșu, Demici, Matulevicius

Singura veste bună pentru rapidiști este că Unirea Slobozia a pierdut și ea în această rundă, la Modelu, cu scorul de 3-2. A treia clasată, CS Afumați, a câștigat la „masa verde” partida cu Delta Dobrogea Tulcea, retrasă din campionat.

În urma acestui rezultat, Rapid rămâne lider, cu 38 de puncte. CS Afumați a urcat pe locul secund, cu 35 de puncte. Unirea Slobozia a căzut pe locul al treilea, având 34 de puncte. În etapa următoare, Rapid joacă în Regie, contra celor de la SC Popești Leordeni, care ocupă locul 4. Până când Giuleștiul va avea un nou stadion, Rapid va juca pe arena pe care în trecut a evoluat Sportul Studențesc.

CLASAMENTUL seriei în care joacă Rapid îl poți vedea AICI

Marius ANGHEL 02 Mar. 2019, 20:32 Stiri
Pe aceeași temă