Ousmane, ce debut de senzație! „Așa cum își dorește fiecare jucător”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Aug. 2014, 17:31 Actualizat: 14 Aug. 2014, 17:32 Stiri
Ousmane, ce debut de senzație!  „Așa cum își dorește fiecare jucător”

Numele lui Ousmane Gueye era vehiculat în fotbalul românesc în urmă cu vreo trei ani, când era cooptat în echipa a doua a Oțelului Galați. Atacantul de abanos avea 17 ani, iar președintele dunărenilor, Marius Stan, vorbea la acea vreme de „calități remarcabile”.

Fratele mai mic al ex-polistului Mansour Gueye a mai fost în curțile cluburilor Dunărea Galați și CS U Craiova, iar ultima jumătate de an a petrecut-o la CS Mioveni. Acolo a ajuns împreună cu arădeanul Dragoș Dragalina, cel care i-a dat o mână de ajutor să „găsească” zona Aradului. Pentru argeșeni a marcat un gol cu greutate stagiunea trecută, în primăvară, contra celor de la Metalul Reșița (Mioveniul a câștigat atunci în deplasare cu 1-0).

Ousmane Seregne Gueye (numele complet al fotbalistului născut la Dakar pe 29 decembrie 1994) a fost cooptat de utiști deși problemele birocratice de care se lovesc jucătorii africani l-au împiedicat să meargă în cantonamentul din Austria. A cântărit, poate, și execuția superbă din amicalul cu FC Caransebeș, gol din foarfecă, așa că a rămas la Arad și s-a pregătit cu trioul Tisza – Stupar – Păcurar. Sâmbăta trecută a debutat pentru echipa a doua, în Liga a IV-a. Ieri, senegalezul a intrat din primul minut al reprizei a doua și a fost decisiv pentru calificarea alb-roșiilor în turul IV din Cupa României. La doar trei minute, a apărut la finalizare, însă execuția a fost dezamăgitoare. Dar s-a revanșat rapid, cu două goluri spectaculoase și poate fi considerat co-autor la al treilea, când a dejucat, împreună cu Dragoș, pasul la off-side făcut de timișenii de la Mama Mia.

„Ousmane a avut un debut așa cum își dorește fiecare jucător, cu două goluri. N-a făcut perioada de pregătire cu noi, dar a fost mai proaspăt, și-a dorit să arate că merită un loc în echipă. N-a jucat rău nici la Șiria, din ce am discutat cu Dan Stupar și Cristi Păcurar. Dragoș a avut o problemă spre sfârșit de cantonament cu glezna, iată că a marcat și el. Sunt lucruri pozitive, ne dau încredere și lor, dar și nouă. Bulza și-a meritat șansa să fie titular, după pregătire”, a comentat Roland Nagy.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Aug. 2014, 17:31 Actualizat: 14 Aug. 2014, 17:32 Stiri
Pe aceeași temă