Ousmane, ce debut de senzație! „Așa cum își dorește fiecare jucător”

Marius ANGHEL 14 Aug. 2014, 17:31 Stiri
Ousmane, ce debut de senzație!**

Numele lui Ousmane Gueye era vehiculat în fotbalul românesc în urmă cu vreo trei ani, când era cooptat în echipa a doua a Oțelului Galați. Atacantul de abanos avea 17 ani, iar președintele dunărenilor, Marius Stan, vorbea la acea vreme de „calități remarcabile”.

Fratele mai mic al ex-polistului Mansour Gueye a mai fost în curțile cluburilor Dunărea Galați și CS U Craiova, iar ultima jumătate de an a petrecut-o la CS Mioveni. Acolo a ajuns împreună cu arădeanul Dragoș Dragalina, cel care i-a dat o mână de ajutor să „găsească” zona Aradului. Pentru argeșeni a marcat un gol cu greutate stagiunea trecută, în primăvară, contra celor de la Metalul Reșița (Mioveniul a câștigat atunci în deplasare cu 1-0).

Ousmane Seregne Gueye (numele complet al fotbalistului născut la Dakar pe 29 decembrie 1994) a fost cooptat de utiști deși problemele birocratice de care se lovesc jucătorii africani l-au împiedicat să meargă în cantonamentul din Austria. A cântărit, poate, și execuția superbă din amicalul cu FC Caransebeș, gol din foarfecă, așa că a rămas la Arad și s-a pregătit cu trioul Tisza – Stupar – Păcurar. Sâmbăta trecută a debutat pentru echipa a doua, în Liga a IV-a. Ieri, senegalezul a intrat din primul minut al reprizei a doua și a fost decisiv pentru calificarea alb-roșiilor în turul IV din Cupa României. La doar trei minute, a apărut la finalizare, însă execuția a fost dezamăgitoare. Dar s-a revanșat rapid, cu două goluri spectaculoase și poate fi considerat co-autor la al treilea, când a dejucat, împreună cu Dragoș, pasul la off-side făcut de timișenii de la Mama Mia.

„Ousmane a avut un debut așa cum își dorește fiecare jucător, cu două goluri. N-a făcut perioada de pregătire cu noi, dar a fost mai proaspăt, și-a dorit să arate că merită un loc în echipă. N-a jucat rău nici la Șiria, din ce am discutat cu Dan Stupar și Cristi Păcurar. Dragoș a avut o problemă spre sfârșit de cantonament cu glezna, iată că a marcat și el. Sunt lucruri pozitive, ne dau încredere și lor, dar și nouă. Bulza și-a meritat șansa să fie titular, după pregătire”, a comentat Roland Nagy.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 14 Aug. 2014, 17:31 Stiri
Pe aceeași temă