Noul Oțelul ar putea începe direct în Liga 3

Noul Oțelul** ar putea începe direct în Liga 3

Clubul înființat de suporterii gălățeni, SC Oțelul Galați, ar putea profita de numărul mic de echipe înscrise în eșalonul în care ajunsese formația căreia dorește să-i fie continuatoare.

„Le transmit suporterilor să încerce să înscrie echipa în Liga a III-a, pentru că Liga a IV-a este mult prea departe pentru performanța care s-a făcut la Galați. Din ce știu eu, nu vor fi destule echipe care să se înscrie în Liga a III-a. Dar în eșalonul al treilea nu va fi ușor, este nevoie de un buget destul de mare pentru a rezista”, spunea unul dintre fotbaliștii legendari ai Oțelului, Gabi Paraschiv, în urmă cu o săptămână, la emisiunea de radio Lider Sportiv, referindu-se la Suporter Club Oțelul Galați, grupare înființată de fanii fostei campioane din 2011.

Previziunile lui Paraschiv s-au confirmat. Din informațiile lui Auraș Brașoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF, miercuri seara, când era termenul-limită, se înscriseseră doar 76 de cluburi în Liga a III-a, din totalul de 96 de locuri. Astfel, este foarte posibil să se decidă prelungerea înscrierilor pentru acest eșalon și, în condițiile în care nu sunt doritori, să fie acceptate inclusiv formații nou-înființate, cum este noul Oțelul.

O decizie în acest sens este posibil să fie luată în ședința Comitetului Executiv al FRF, programată astăzi, când se va discuta și problema numărului de echipe din acest eșalon. „Este o variantă de discutat cu membrii noștri. Problema ar fi că în Liga a III-a sunt deplasări mult mai lungi și asta implică costuri mai mari, pe care în acest moment nu prea avem cum să le suportăm”, a spus Sorin Haraga, președintele SC Oțelul.

O variantă pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare pe care le presupune înscrierea în Liga a III-a ar putea fi un sprijin financiar din partea Consiliul Local. Până acum, discuții concrete în acest sens nu s-au putut purta cu autoritățile municipale, pentru că abia luni s-a primit personalitatea juridică, întârzierea de o lună provocată de Judecătorie aducând clubul într-o acută criză de timp.

Unul dintre avantajele principale ale participării în Liga a III-a ar fi oferirea posibilității fotbaliști tineri, pe care se dorește a se pune baza în construirea lotului, de a putea progresa jucând într-un campionat net superior valoric Ligii a IV-a.

Nici din punct de vedere moral n-ar fi nimic în neregulă cu înscrierea directă în al treilea eșalon, atât timp cât nu se intră în locul altei echipe, ci pe unul liber. Totodată, până la urmă, aici este locul Oțelului și din punct de vedere al criteriului sportiv, în condițiile în care SC Oțelul încearcă să fie continuatoarea falimentatului FC Oțelul.

Altfel, în ședința de la sediul Ligii Suporterilor GÇŽlÇŽțeni, ce a avut loc joi, antrenorul Stelian Bordieanu a anunțat data și ora la care lotul SC Oțelul Galați se va reuni. Luni, 25 iulie, de la ora 19:00, la Stadionul „Siderurgistul” va avea loc prima reunire de la înființarea noului Oțelul.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă