Norocoase! Echipa lui Mititelu și Croația Clocotici, primele calificare în turul II al Cupei României, fără să joace. Ce au pățit adversarele

Marius ANGHEL 31 Jul. 2018, 13:58 Stiri

Miercuri și joi sunt programate meciurile din turul I al Cupei României, iar din 34, doar două nu se vor disputa: U Craiova 1948 – Internațional Bălești și Croația Clocotici – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic.

Clubul lui Adrian Mititelu și Croația Clocotici sunt, astfel, primele două echipe care se califică mai departe, fără să joace.

Mama Mia, ca și dispărută din fotbal

Formația din Timiș, mutată la Jimbolia în sezonul trecut, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, este ca și dispărută oricum din primele trei ligi, de unde a și fost cea mai slab clasată echipă. La fel și formația gorjeană din Bălești.

În Seria a 4-a a Ligiii a 3-a, Mama Mia a terminat competiția pe locul 15, cu -14 puncte. De asemenea, conform informațiilor din fotbalul din zona de Vest, Marcel Băban, cel care a condus clubul în ultimul sezon, a lăsat și două bareme de arbitraj neplătite. Teoretic, FRF reprimește echipele retrogradate din Liga a 2-a, dar nu dacă rămân datorii. Cu atât mai mult cu cât Becicherecul nu se va prezenta în Cupa României, șansele de reprimire sunt nule.

De altfel, din cauza neprezentării la Cupă, echipa nu va putea retrograda nici în Liga a 4-a Timiș, ci are drept de înscriere doar în Liga a 6-a.

Norocoasa echipă a lui Mititelu

Celălalt meci neprogramat în turul I se „datorează” tot unei echipe din Seria a 4-a. Internațional Bălești nu se prezintă nici ea, fiindcă nu mai are bani să continue și va avea o soartă similară Mamei Mia.

Altfel, vor merge în turul II Clocoticiul, echipa unui sat al comunității croate din Caraș-Severin, și echipa lui Adrian Mititelu.

FRF ține seriile de Liga a III-a în stand-by

În aceste condiții, rămâne de văzut și cum se va alcătui seria de Vest din eșalonul al treilea. Timișul și Aradul vor avea, probabil, zece echipe (CSM Lugoj, CSC Ghiroda, Millenium Giarmata, FC Dumbrăvița, Centrul Național de Pregătire Timișoara, Național Sebiș, Șoimii Lipova, Gloria Lunca Teuz Cermei, Chișineu Criș și UTA II, care a făcut cerere de înscriere). Din Caraș va veni CSM Școlar Reșița, iar din Hunedoara, CNS Cetate Deva și CS Hunedoara.

Rămâne de văzut cine va completa seria, deoarece Mehedințul, Gorjul sau Bihorul nu au echipe, iar „vecinele” ce pot completa sunt din județele Dolj sau Alba.

MECIURILE turului I al Cupei României

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 31 Jul. 2018, 13:58 Stiri
Pe aceeași temă