Meciurile turului 3 al Cupei României. Ripensia și Miroslava intră în competiție, Petrolul, „U” Cluj și Alba Iulia joacă pe teren propriu

Marius ANGHEL 06 Sep. 2017, 16:50 Stiri
Meciurile turului 3 al Cupei României.** Ripensia și Miroslava intră în competiție, Petrolul,

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, 6 septembrie, meciurile turului 3 al Cupei României, faza națională, ediția 2017-2018. În această rundă participă cele 29 de echipe calificate din turul anterior, plus cinci echipe din Liga 3 (Viitorul Domnești, Atletic Bradu, CSM Școlar Reșița, Metalurgistul Cugir și AFC Hărman) și altele două din Liga 2 (Știința Miroslava și Ripensia Timișoara).

Meciurile turul 3 sunt programate pe durata a doua zile, pe 12 și 13 septembrie, de la ora 16:30.

Divizionarele secunde Știința Miroslava și Ripensia Timișoara sunt primele care acced în această ediție a Cupei României, prima urmând a juca în deplasare la CSM Roman, iar a doua, tot în deplasare, la Voința Biled. Printre celelalte participante din Liga 3 sau 4, cele mai sonore nume sunt cele ale cluburilor Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj și Unirea Alba Iulia, toate urmând a fi gazde în fața adversarelor Flacăra Moreni, ACS Fotbal Comuna Recea, respectiv Industria Galda.

Câștigătoarele acestor jocuri se vor califica în turul 4, acolo de unde FRF urmează să premieze participantele începând cu această nouă ediție. O victorie în turul 4 va aduce în cont 3.000 de euro, în timp ce pierzătoarea va încasa doar 1.000 de euro.

Iată și programul meciurilor din turul al treilea al fazei naționale a Cupei României:

12 septembrie 2017, ora 16:30
Aerostar Bacău – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
AFCM Alexandria – Viitorul Domnești
ACSO Filiași – Sporting Roșiori
Petrolul Ploiești – Flacăra Moreni
ACS Șirineasa – Atletic Bradu
CNS Cetate Deva – CSM Școlar Reșița
Șoimii Lipova – Național Sebiș
Performanța Ighiu – Metalurgistul Cugir

13 septembrie 2017, ora 16:30
CSM Roman – Știința Miroslava
Olimpic Cetate Râșnov – AFC Hărman
CSM Focșani – CSM Râmnicu Sărat
Zimbrul Slobozia Conachi – Sporting Liești
Delta Dobrogea Tulcea – Unirea Slobozia
Agricola Borcea – Înainte Modelu
Voința Biled – Ripensia Timișoara
Unirea Alba Iulia – Industria Galda
Unirea Cristuru Secuiesc – Sănătatea Cluj
Universitatea Cluj – ACS Fotbal Comuna Recea

Faza a 4-a a Cupei României, la care vor participa cele 18 echipe calificate din faza a treia plus restul de 18 echipe din Liga 2, este programată să aibă loc pe 3-4 octombrie 2017.

REZULTATELE înregistrate în TURUL 1 și TURUL 2


 

Reguli ale Cupei României:

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.

Până în faza 16-imilor, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligația de a achita baremul de arbitraj în întregime, echipa oaspete având obligația de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare.

Pentru faza a treia a Cupei României, în meciurile în care echipa gazdă este câștigătoare a fazei județene a Cupei României baremurile de arbitraj sunt nete, în cuantum de 940 RON, după cum urmează:
– Arbitru: 340 RON
– Arbitru asistent (1 și 2): câte 300 RON

În meciurile în care echipa gazdă a evoluat în sezonul precedent al Ligii 3, baremurile de arbitraj sunt nete, în cuantum de 1.996 RON, după cum urmează:
– Arbitru: 764 RON
– Arbitru asistent (1 și 2): câte 601 RON

Jocurile din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În faza națională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.

Echipele din Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispozițiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției astfel:

– Echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României;
– Echipele de Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională.

În situația în care cluburile de Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă de Liga a 3-a joacă cu una de Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minin de jucători prevăzut pentru cluburile de Liga a 2-a).

– Prin excepție de la situațiile de mai sus prevăzute, în cazul în care una din echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipele participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile din Cupa României, se aplică următoarele reguli:

a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.

Iată și datele de disputare ale celorlalte runde ale ediției 2017-2018 a Cupei României, faza națională:

Șaisprezecimi de finală: 25 octombrie 2017
Optimi de finală: 29 noiembrie 2017
Sferturi de finală: 28 februarie 2018
Semifinale (tur): 18 aprilie 2018
Semifinale (retur): 9 mai 2018
Finala: 27 mai 2018

Marius ANGHEL 06 Sep. 2017, 16:50 Stiri
Pe aceeași temă