Luceafărul debutează la Cluj în Cupa României, însă Dulca e interesat mai mult de campionat: „Să scăpăm de acestă zonă a clasamentului în care ne aflăm”

Marius ANGHEL 03 Oct. 2017, 11:09 Stiri
Luceafărul debutează la Cluj în Cupa României, însă Dulca e interesat mai mult de campionat:**

După meciul de sâmbătă desfășurat pe teren propriu, cu liderul Ligii a 2-a, Luceafărul Oradea se deplasează la începutul acestei săptămâni la Cluj Napoca, acolo unde, astăzi, va debuta în noua ediție a Cupei României. Elevii antrenorului Cristian Dulca vor întâlni formația locală Sănătatea, din Liga a 3-a.

Meciul, programat de la ora 14:30, contează pentru turul 4 al Cupei României și se va desfășura într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab cotate, după cum prevede regulamentul competiției pentru această fază. Astfel, orădenii vor juca pe stadionul Clujeana, în compania formației din eșalonul inferior.

Antrenorul echipei Luceafărul, Cristian Dulca, nu este foarte interesat însă de această competiție în contextul în care formația bihoreană ocupă un loc retrogradabil în acest moment în clasamentul ligii secunde. „Pe noi ne interesează mai mult campionatul și să scăpăm de acestă zonă a clasamentului în care ne aflăm. Totuși, respectăm competiția și mergem la Cluj să jucăm și să câștigăm”, a precizat Dulca, citat de Bihoreanul.

De notat că cele două formații care se vor întâlni marți la Cluj, în Cupa României, ocupă poziții în partea inferioară a clasamentelor competițiilor în care sunt angrenate. Astfel, dacă Luceafărul este pe locul 19, penultimul, în Liga a 2-a, cu doar 6 puncte, în 10 etape, Sănătatea Cluj se situează pe poziția a 10-a în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, cu 7 puncte, după 6 etape.

În ultimul joc din campionat, sâmbătă, „virușii verzi” de la Cluj au cedat cu scorul de 0-2 partida susținută pe terenul formației Unirea Tășnad.

În turul 3 al Cupei României, Sănătatea Cluj s-a impus cu scorul de 2-1, pe terenul echipei Unirea Cristuru Secuiesc. Fiind echipă de Ligă a 2-a, Luceafărul va debuta însă abia acum în competiție.

Dacă după cele 90 de minute de joc se va consemna rezultat de egalitate, se vor disputa două reprize a câte 15 minute de prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare, de la 11 metri.

De menționat însă că începând cu acest tur, al 4-lea, Federația Română de Fotbal va premia participantele. Astfel, potrivit Liga2.ro, o victorie va aduce în cont 3.000 de euro, în timp ce pierzătoarea va încasa doar 1.000 de euro.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon (Costel Demian)

Marius ANGHEL 03 Oct. 2017, 11:09 Stiri
Pe aceeași temă