Jiul Petroșani e fruntașă între conjudețene

24 May. 2012, 12:54 Stiri
Jiul Petroșani** e fruntașă între conjudețene

Într-un clasament neoficial compus doar din rezultatele înregistrate între echipele hunedorene din Seria a V-a A Ligii a III-a, Jiul Petroșani este cea mai bună.

Jocul dintre CFR Simeria și Jiul Petroșani (scor 1-2) disputat vineri în etapa a XXVIII-a a Ligii a III-a, Seria a V-a a fost ultimul din actualul campionat care a pus față în față două echipe din județul Hunedoara. Din C5 mai face parte și FC Hunedoara.

Astfel, la capătul celor 6 derbi-uri județene (3 în tur și 3 în retur) Jiul a agonisit cele mai multe puncte, 7, și și-a tras cea mai bună linie de clasament: 4 meciuri: 2 victorii, 1 egal și 1 înfrângere, 5 goluri marcate și 5 goluri primite. „Minerii” sunt urmați de CFR Simeria care a strâns 5 puncte din confruntările cu conjudețenele Jiul și FC Hunedoara: 1 victorie, două remize și o înfrângere și golaveraj zero (4-4). Clasată pe locul 2 în ierarhia oficială a Seriei a V-a – cel mai bine poziționată dintre cele trei grupări din județ cu 60 de puncte! – FC Hunedoara a ieșit cea mai șifonată din meciurile disputate sub impulsurile orgoliilor locale. „Negru-albaștrii” au câștigat doar 4 puncte: o victorie, o remiză și două înfrângeri (5-5) și se pot consola cu cel mai categoric succes obținut în fața Jiului.

În clasamentul Seriei a V-a, Jiul Petroșani este pe locul 6 cu 46 puncte urmată de CFR Simeria cu 43 puncte.

Ce rezultate au făcut Jiul, CFR și FC Hunedoara între ele

Împărțite pe semne egalitatea este perfectă: două meciuri au revenit gazdelor, două s-au încheiat nedecis iar în alte două s-au impus oaspeții. În tur: FC Hunedoara – CFR Simeria, scor 0-1; Jiul Petroșani – FC Hunedoara (2-0) și Jiul Petroșani – CFR Simeria (0-0). În retur: CFR Simeria – FC Hunedoara (2-2), FC Hunedoara – Jiul Petroșani (4-1) și CFR Simeria – Jiul Petroșani (1-2).
Toamnă seacă

Mijlocașul Jiului Petroșani, Adrian Drida a dat cele mai multe goluri în „Derbi-urile de Hunedoara”, 3, urmat de Ionuț Radu (FC Hunedoara și Andrei Făgărășanu), ambii cu câte două goluri. În total 15 goluri s-au marcat în confruntările dintre Jiul, CFR și FC Hunedoara: 3 goluri în tur și 12 în retur.

15 goluri s-au marcat în „Derbi-urile de Hunedoara” din C5 în sezonul 2011-2012

Articol scris de Sami Tamaș.
Foto: Traian Manu (Glasul Hunedoarei)

24 May. 2012, 12:54 Stiri
Pe aceeași temă