Înfrângerea pe care nu o vor uita toată viața! Arsenal a fost „carne de tun” la Modelu. Antrenorul explică eșecul: „Am avut chestii nasoale”. „Băieții merită aprecieri”

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 30 Oct. 2016, 14:58 Stiri

Stadionul „Vasile Enache” din Modelu a fost sâmbătă după-amiază gazda unui meci și a unui rezultat cum rar întâlnești pe terenul de fotbal. Echipa călărășeană Înainte Modelu, una de mijlocul clasamentului în Seria a 2-a a Ligii 3, a primit vizita „lanternei roșii” Arsenal Malu, în etapa a 9-a, însă diferența rezultată la final pe tabela de marcaj nu putea fi anticipată de nici măcar cel mai înfocat suporter al gazdelor. Giurgiuvenii au cedat cu un neverosimil 14-1, după ce la pauză scorul afișat pe tabelă era doar 4-1.

Arsenal a fost „carne de tun” pentru Înainte Modelu și jucătorii săi „însetați” să înscrie cât mai multe goluri. Vasile Bucă (2, 9, 55) și Ricardo Mihalache (49, 57, 81) au reușit fiecare câte un hat-trick, în timp ce Daniel Gheorghe (20, 59) și Alexandru Alexa (87, 90+1) au punctat de câte două ori. Marian Ghiță (35), Dorin Istrate (47), Marin Florea (84) și Cosmin Petrescu (85) au înscris și ei câte o dată în fața echipei giurgiuvene, în timp ce pentru învinși a punctat Alexandru Jelescu (18).

Nu este prima înfrângere drastică pentru Arsenal Malu în acest sezon, runda trecută aceiași jucători pierzând pe teren propriu cu 6-0 în fața echipei CS Popești Leordeni. Giurgiuvenii au detronat astfel, după acest 14-1 încasat cu Înainte Modelu, cel mai mare scor al acestui sezon, 11-0 într-un meci din etapa trecută dintre Unirea Dej și FC Bistrița, cu oaspeții pierzători.

„Săptămâna trecută am pierdut cu 6-0 și va fi din ce în ce mai rău”

Contactat de reporterul Liga2.ro, antrenorul echipei Arsenal Malu, Adrian Nemțescu, a încercat să explice cauzele acestui eșec rușinos. „Am pierdut la scorul ăsta pentru că am avut o singură rezervă. Am fost nevoit să intru și eu să joc. Am avut unii jucători accidentați, alții răciți, chestii nasoale… Am avut și dintr-ăștia, 13 câți au fost în total pe teren, accidentați. Unul a jucat cu entorsă, unul a fost bolvan și a venit să joace… Nu am avut nici portar de rezervă. Portarul care a fost titular nu a mai apărat până acum. Am avut mulți juniori”, a spus Nemțescu, care a vorbit și despre situația dramatică în care se află clubul pe care îl antrenează: „Avem probleme financiare. Trebuie să facă trecerea către primărie și încă nu s-a făcut. Săptămâna trecută am pierdut cu 6-0 și va fi din ce în ce mai rău. Sperăm să terminăm turul de campionat ca să aibă timp să facă trecerea către primărie, să ne reorganizăm, să vedem ce facem. Echipa era finanțată până acum de un singur om, care nu mai poate să ne susțină la Liga a 3-a pentru că avem costuri poate de 10 ori mai mari ca la Liga a 4-a. A fost o înțelegere între noi și primărie la începutul campionatului, că vor face această preluare, dar se amână cu actele. Durează, nu știu de ce atât de mult”.

Întrebat dacă această înfrângere va aduce vreo repercursiune pentru el sau jucătorii săi, Nemțescu a răspuns: „Ar fi culmea să ne reproșeze că pierdem. Băieții merită aprecieri pentru că vin în continuare. Cu toate că suntem sortiți înfrângerii, ei vin și vor să ducă turul ăsta până la capăt. Majoritatea dintre ei sunt amatori și joacă de plăcere”.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Arsenal Malu este în acest moment echipa care a pierdut la cea mai mare diferență de scor în acest sezon de Liga 3, din toate seriile. Clubul giurgiuvean nou-promovat are numai înfrângeri pe linie în acest campionat, deci nu a adunat niciun punct în primele 9 etape, fiind singurul din Liga 3 cu această contraperformanță. Al doilea cel mai slab este CS Oșorhei din Seria 5 (1 punct în 9 meciuri). Golaverajul Arsenalului după 9 etape este unul la fel de speriat: 6 goluri marcate și 40 primite.

Rezultate înregistrate de Arsenal Malu în acest sezon de Liga 3:

Etapa 1: Arsenal Malu – CS Tunari     0-1
Etapa 2: AFC Astra II – Arsenal Malu     3-1
Etapa 3: Arsenal Malu – Viitorul Constanța II     1-3
Etapa 4: Metaloglobus București – Arsenal Malu     2-0
Etapa 5: Unirea Slobozia – Arsenal Malu     4-1
Etapa 6: Arsenal Malu – CSM Oltenița     1-3
Etapa 7: Axiopolis Sport Cernavodă – Arsenal Malu     4-1
Etapa 8: Arsenal Malu – SC Popești Leordeni     0-6
Etapa 9: Înainte Modelu – Arsenal Malu     14-1

Iată câteva cifre cu victorii/înfrângeri la diferențe mari din acest sezon al Ligii 3:

Cea mai dură înfrângere în acest sezon de Liga 3: Înainte Modelu – Arsenal Malu 14-1 (seria 2)
Al doilea rezultat este Unirea Dej – FC Bistrița 11-0 (seria 5)
Alt treilea meci cu multe goluri înscrise în acest sezon: Național Sebiș – Cetate Deva  6-3 (seria 4)
Rezultate din acest sezon cu cea mai mare diferență de scor:
Seria 1: CSM Pașcani – Atletico Vaslui 1-7
Seria 2: Arsenal Malu – CS Popești Leordeni 0-6
Seria 3: CS U Craiova II – CS Podari 6-0

Cea mai drastică înfrângere din sezonul trecut al Ligii 3: Concordia Chiajna II – Urban Titu 17-0

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FB Înainte Modelu

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 30 Oct. 2016, 14:58 Stiri
Pe aceeași temă