INCREDIBIL | Unul dintre soldații români morți în Afganistan este un fost arbitru din Liga 3

Marius ANGHEL 08 May. 2016, 10:41 Stiri

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunțat, sâmbătă, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, dispariția fostului arbitru, Adrian Vizireanu, care s-a stins din viață la vârsta de 36 de ani, în Afganistan, în timpul unei misiuni de instruire a poliștilor afgani.

Acesta și-a început cariera de arbitru în anul 1997 și a făcut parte din lotul pentru Liga a 3-a în perioada 2005 – 2014. A condus 80 de jocuri în al treilea eșalon și peste 250 de partide de juniori.

Tragedia survine la doar o săptămână după vizita de Paști a președintelui Klaus Iohannis, care, împreună cu soția sa, au vizitat tabăra română din Afganistan. Pe lângă fostul arbitru, în aceeași misiune a mai decedat și plutonierul Iulian Dumitrescu. Cei doi militari români care activau în cadrul Batalionului 620 Operații Speciale din Buzău au fost uciși de doi indivizi care purtau uniforme ale forțelor naționale afgane de apărare.

Ministrul Apărării, Mihnea Moțoc, a anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al MApN, că cei doi vor fi avansați în grad post-mortem. „Conducerea ministerului își exprimă profundul regret pentru pierderea celor doi militari, este alături de familiile greu încercate și se informează în permanență despre evoluția stării de sănătate a militarului rănit”, se mai arată în comunicatul MApN.

Asociația Județeană de Fotbal Buzău a anunțat sâmbătă că la fiecare meci de săptămâna viitoare se va păstra un moment de reculegere în memoria sergentului Adrian Vizireanu.


 

Articol scris de Andrei PAL

Marius ANGHEL 08 May. 2016, 10:41 Stiri
Pe aceeași temă