Fugărit pe teren de adversari după ce a fost acuzat de lipsă de fair-play la faza golului decisiv, Radu Bârzan își justifică decizia. Jucătorul a fost schimbat imediat

Marius ANGHEL 04 Oct. 2017, 13:39 Stiri

 

Mijlocașul Radu Bârzan (18 ani) a făcut un meci foarte bun contra celor de la ACSO Filiași. Fotbalistul de la FC Argeș nu a început partida ca titular și a intrat pe teren pe parcursul jocului, în minutul 65 în locul lui Cătălin Barbu. În cele 25 de minute petrecute pe gazon, jucătorul împrumutat de CS U Craiova la gruparea din Trivale a reușit un gol (66′) și o pasă de gol (80′), contribuind decisiv la calificarea alb-violeților în 16-le Cupei României.

Bârzan a fost protagonistul unei faze controversate care a generat un scandal în toată regula. În minutul 88, mijlocașul de 18 ani a repus mingea în teren, a driblat câțiva adversari și i-a pasat lui Andrei Nilă care a marcat pentru 2-2. După marcarea golului, fotbaliștii oltenii au declanșat scandalul, acuzându-l pe jucătorul argeșean de lipsă de fair-play. Cei de la Filiași strigau în gura mare că Bârzan trebuia să le returneze balonul pentru că un fotbalist de-al lor era căzut la pământ. Înainte ca fotbalistul filieșean să trimită balonul în afara terenului, coechipierii îi strigaseră acestuia să continue faza și să nu dea mingea în out.

„Au stat numai pe jos să tragă de timp”

La finalul partidei, Radu Bârzan și-a justificat decizia spunând că, în momentul repunerii balonului, a văzut că adversarul se ridicase de la pământ și nu mai avea nevoie de îngrijiri medicale.

„Faza respectivă s-a petrecut la 50-60 de metri de poarta celor de la Filiași, iar fotbaliștii gazdelor strigau la Crușoveanu să continue și să nu dea mingea în aut. Probabil acesta nu i-a auzit și a trimis în afara terenului. Înainte ca eu să repun mingea în joc, m-am uitat pe teren și am văzut că fotbalistul celor de la Filiași se ridicase. Arbitrul a fluierat că meciul poate să se reia, iar eu am pornit atacul. Nu mi se pare o lipsă de fair-play din partea mea. Dacă jucătorul respectiv era scos la marginea terenului să primească îngrijiri medicale, le dădeam mingea lor. Am considerat că vor să tragă de timp cum făcuseră până atunci și de accea am continuat faza. După ce Filiașiul a preluat conducea, jucătorii au stat numai pe jos ca să tragă de timp. Nu le-a convenit când i-am egalat și de aceea au reacționat în acest fel”, a explicat Bârzan.  

Bârzan a scăpat de bătaie!

Când s-au văzut egalați, oltenii au „înnebunit” și au declanșat scandalul. Filieșeanul Nicușor Neacșu l-a alergat pe Bârzan o jumătate de teren pentru a-i aplica o corecție fizică, însă nu a reușit să-l prindă. Fotbalistul piteștean a fost iute de picior și, după o cursă de 50 de metri, a ajuns la banca tehnică și a scăpat teafăr.

Pentru a evita eventualele incidentele care ar fi putut apărea, antrenorul Iordan Eftimie l-a înlocuit pe Bârzan cu Antonio Cruceru, în minutul 90. În momentul schimbării, suporterii gazdelor care erau poziționați în tribuna aflată chiar în spatele băncii tehnice a piteștenilor au început să-i înjure și să-i scuipe pe jucătorii și oficialii argeșeni care stăteau pe bancă. Unii dintre fanii olteni au aruncat chiar și cu apă pe jucătorii oaspeți! Aceste scene s-au derulat chiar sub ochii forțelor de ordine care priveau impasibile la ce se întâmplă.

Oltenii, supărați pe proprii jucători!

Conducătorii celor de la ACSO Filiași aflați în tribuna a doua, care era amplasată vizavi de cele două bănci tehnice, au protestat vehement la golul marcat de Nilă. Oltenii i-au reproșat lui Bârzan că la faza golului, acesta a repus mingea de la câțiva metri distanță față de locul din care balonul ieșise afară din teren. Oficialii filieșeni erau supărați pe proprii jucători că l-au scăpat prea ușor din marcaj pe Nilă, dar și pe antrenorul Victor Naicu care a schimbat portarul chiar înainte de executarea loviturilor de la 11 metri.

A folosit rezervele!

Deși la conferința de presă de după partida de campionat cu Chindia Târgoviște, antrenorul Iordan Eftimie anunțase că FC Argeș va aborda meciul de Cupă cu ACSO Filiași cu titularii, tehnicianul alb-violeților a trimis pe teren foarte puțini dintre oamenii de bază ai echipei.

Majoritatea titularilor au urmărit meciul de la Ișalnița din postura de spectatori. Portarul Nicușor Grecu, Bogdan Vișa, Andrei David, Raul Costin, Vasile Buhăescu, Robert Grecu nu au fost trecuți nici măcar pe foaia de joc, în timp ce mijlocașul Ionuț Năstăsie a fost rezervă. Lipsa titularilor s-a resimțit în jocul echipei, piteștenii având mari probleme în a se impune.

Cătălin Barbu confirmă

Mijlocașul Cătălin Barbu a făcut un joc destul de bun în meciul de cupă cu ACSO Filiași. Introdus titular de Iordan Eftimie, fiul lui Jean Barbu s-a achitat bine de sarcinile trasate, fiind principalul pericol pentru defensiva olteană cât a stat pe teren. Cătălin Barbu a fost schimbat după 65 de minute cu Radu Bârzan, care avea să fie decisiv în obținerea calificării. Rămâne de văzut dacă antrenorul Iordan Eftimie îl va folosi pe Cătălin Barbu și la jocurile de campionat.

În campionat, FC Argeș joacă în următoarea etapă, a 11-0a, în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, la București, cu Metaloglobus.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: Sportul Doljean

Marius ANGHEL 04 Oct. 2017, 13:39 Stiri
Pe aceeași temă