„Francezii” au dărâmat Cetatea Chindiei!

Marius ANGHEL 31 Oct. 2013, 21:52 Stiri

Dinamo s-a calificat fără probleme în sfeturile Cupei României, după 5-0 cu Chindia. Născuți în Hexagon, Joel Thomas și Durimel au marcat fiecare câte două goluri

Chindia Târgoviște (Liga a III-a) a rezistat onorabil doar o repriză în fața lui Dinamo

Dinamo a plecat spre cupele europene pe cel mai scurt drum, în acest sezon. Dacă din perspectiva evoluției din campionat se pare că ar fi mai dificil pentru „câini” să prindă Europa, competiția knock-out le poate transforma roș-albilor visul în realitate. Mai ales când în primele două tururi întâlnești formații din Liga a III-a. După 4-0 cu Sănătatea Cluj, în șaisprezecimi, a urmat un concludent 5-0 împotriva Chindiei Târgoviște. La partida de aseară a fost timp și pentru acte de binefacere. De exemplu, dâmbovițenii i-au permis lui Joel Thomas să spargă gheața pentru „câini”, iar Flavius Stoican l-a introdus în premieră pe fundașul Ionuț Nedelcearu (17 ani). Totuși, o palidă consolare pentru francez, întrucât relația acestuia cu suporterii rămâne tensionată.

Cornel Dinu a fost cel care l-a ajutat pe Joel să se descătușeze. Nu fosta glorie a lui Dinamo, ci fundașul Chindiei, prin eroarea din fața francezului. Ostilitățile intraseră pe făgașul normal, dar micuța și inimoasa echipă din Târgoviște, precum galeria ei, a încercat să rupă tiparele.

„Cine vine-n Groapă, fără cinci nu scapă!”

Elevii lui Silviu Dumitrescu au avut, în prima repriză, câteva șuturi de la distanță, dar și o mână de cornere la poarta lui Bălgărdean. Dacă ar fi avut o seară mai inspirată, Joel Thomas ar fi putut marca tot atâtea goluri câte ocazii a ratat de când a venit el în „Ștefan cel Mare”. Dinamo a vorbit în continuare în franceză, pentru că Durimel a liniștit apele înainte de pauză, cu o lovitură de cap, ce a trecut de puțin linia porții. În repriza secundă, oaspeții au căzut de tot.

„Câinii” s-au distrat pe teren, și-au permis să rateze și de pe linia porții, dar au și găsit calea spre plasă. Chiar de trei ori: prin Lazăr și, din nou, perechea franceză Joel-Durimel. Și, uite așa, Chindia le-a oferit din nou suporterilor dinamoviști șansa să strige: „Cine vine-n Groapă, fără cinci nu scapă!”.

DINAMO BUCUREȘTI
CHINDIA TÂRGOVIȘTE
5-0

Thomas 8, 64, Durimel 40, 86, V. Lazăr 63

Bălgrădean – Rus, Durimel, Dr. Grigore (Nedelcearu 68), Filip – Thicot, I. Șerban – C. Matei, Rotariu (Țucudean 76), Lazăr – Thomas (Curtean 67)
Antrenor: Flavius Stoican

A. Popescu (Omuț 44) – L. Marin, Vătavu, G. Honciu (cpt.), R. Dobre, C. Anton, C. Dinu, G. Ghiță (Ad. Grigore 58), Pătru, Cherchez, V. Bucă (V. Bucă 70)
Antrenor: Silviu Dumitrescu

Articol scris de Adrian ALBU
Foto: Răzvan LUPICĂ‚

Marius ANGHEL 31 Oct. 2013, 21:52 Stiri
Pe aceeași temă