Foștii jucători de la FC Argeș comentează intenția autorităților de a muta SCM Pitești la Alexandria: „Sunt numai șme­cherii. În scurt timp, n-o să mai avem vreun fel de sport”

Marius ANGHEL 16 Jan. 2015, 13:10 Stiri

Intenția autorităților locale piteștene de a nu mai finanța e­chipa de fotbal SCM Argeșul Pitești și de a o muta la Alexandria, în județul Teleorman, pentru că nu au cadrul legal de a plăti salariile jucătorilor, nu este privită cu ochi buni de foștii fotbaliști ai lui FC Argeș.

Jucătorii care au făcut istorie pentru clubul din Trivale nu sunt de acord cu intenția viceprima­rului Cornel Ionică și condamnă în termeni duri lipsa de implicare a municipalității la echipele de fotbal.

„Toți sunt numai pe interese”

Stelică Badea, fost mijlocaș al lui FC Argeș, este convins că autoritățile locale nu au interes să susțină echipa de fotbal: „Treaba asta că nu pot da bani pentru e­chipă, că nu au cadrul legal, este o mare vrăjeală! Eu cred că, pur și simplu, nu vor s-o mai țină și vor să scape de ea. Este păcat că dispare încet și sigur fotbalul de la Pitești! De FC Argeș s-a a­les praful… la noi sunt numai șme­cherii. În scurt timp, cred că n-o să mai avem vreun fel de sport în Pitești. Nu există niciun fel de interes din partea autorităților. Toți sunt numai pe interese. Este păcat și de copiii ăștia care au muncit pe teren! Și-au bătut joc de ei și nu le-au dat banii!”.

„De ce nu finanțează FC Argeș 1953?”

Nici Mihai Zanfir nu este de a­cord cu intenția viceprimarului de a nu mai finanța echipa: „Este tragic să rămânem fără nimic! Nu suntem în stare să susținem echipele de fotbal. Dacă tot vor să facă treaba asta, de ce nu finanțează pe FC Argeș 1953? Costurile sunt mult mai mici ca la Liga a doua. Este păcat de copiii ăștia de la SCM Pitești, că au muncit! Aveau și rezultate bu­ne, erau pe primul loc. Cred că se putea crea o echipă frumoa­să. Probleme financiare sunt pes­te tot, însă se găsesc soluții dacă ești preocupat. Fără un pic de voință nu faci nimic”.

„Când DNA îți bate la ușă, nu mai bagă bani”

Sabin Ciurea, fostul portar al clubului alb-violet, îi pune la zid pe cei care conduc orașul și județul: „Din start, treaba asta cu mutatul este o idee foarte proas­tă. Oricum, cei de la Primăria Pitești au făcut SCM Pitești de o­chii lumii, după ce au pus pe butuci FC Argeș. Își băteau joc de acești copii. Pe mine mă deranjează faptul că oamenii care au câștigat bani mulți din fotbal nu vin să bage un leu. Râde toată lumea din țară de noi că nu suntem în sta­re să avem o echipă puterni­că, să ne repre­zinte la cel mai înalt ni­vel. Înainte, când erau bani negri, toți se bă­gau la fotbal. A­cum, când vine DNA și îți bate la u­șă, nu mai vrea nimeni să bage bani. Autoritățile locale ar trebui să se gân­dească de mai multe ori îna­in­te să desființeze echipele de fotbal, pentru că acest oraș are nevoie și de sport. Este păcat că avem o bază frumoasă de pregătire, dar nu avem e­chipă! Clinceniul să se ducă să joace la ei, pentru că aici trebuie să joace FC Argeș! Autoritățile locale ar fi bine să ia palmaresul și să susțină financiar fotbalul. Până acum, eu nu am văzut niciun fel de implicare din partea lor”.

„Trebuie să fie echipa orașului”

Telu Stancu, fostul fundaș de fier al echipei alb-violete, nu își explică faptul cum un oraș ca Piteștiul nu poate susține o echipă de Liga a treia: „Eu nu sunt de acord cu desființările și cu mutările. Normal este să ai echipa ta, a orașului și nu să aduci de prin alte părți. E strigător la cer că un oraș ca Piteștiul nu poate să țină o echipă de Liga a treia. Este păcat pentru că la SCM Pitești sunt mulți copii buni cu care se putea face o treabă extraordinară în câțiva ani! Noi ce facem? Îi creștem pentru alții, în loc să joace pentru noi?”.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 16 Jan. 2015, 13:10 Stiri
Pe aceeași temă