Flacăra, singura reprezentantă a Vâlcii în primele trei eșaloane. Matache, Verdeș și compania au sărbătorit promovarea în centrul orașului Horezu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 11:53 Stiri
Flacăra, singura reprezentantă a Vâlcii în primele trei eșaloane.** Matache, Verdeș și compania au sărbătorit promovarea în centrul orașului Horezu

După ce câștigase manșa tur a barajului de promovare cu un scor fluviu, 8-0, Flacăra Horezu (Vâlcea) nu mai avea nicio emoție în returul cu Rapid Buzescu (Teleorman). Deși nu au evoluat Bobi Verdeș și Ștefan Covalschi, ușor accidentați, Flacăra s-a impus și în manșa retur din deplasare, cu 1-0.

Unicul gol al jocului de la Buzescu a fost marcat de antrenorul-jucător Adrian Popa, în minutul 58.

Florin Matache este convins că echipa din Horezu va face o figură frumoasă și în Liga a 3-a. „Am tratat meciul retur la fel de serios ca turul, am vrut să câștigăm și la Buzescu, să avem un parcurs aproape perfect, am făcut doar un egal în campionat, cu Dăești. Am realizat ce ne-am propus și pe același nucleu de jucători și completarea lotului acolo unde este nevoie de dubluri, eu zic că vom face o treabă foarte bună în Liga a 3-a”, a anunțat portarul Florin Matache, citat de Vâlcea Unu.

Fost jucător la CSM Râmnicu Vâlcea și Damila, Adrian Popa promovează cu Horezu la primul sezon în calitate de antrenor. „Este un vis împlinit. Ne bucurăm că am câștigat și returul, acest fapt demonstrează că la Horezu avem jucători de valoare, care tratează serios fotbalul, dovadă aceste rezultate foarte frumoase. Nu mai aveam emoții în privința promovării după acel 8-0, dar am tratat meciul serios, am vrut să câștigăm din nou pentru suporterii noștri, care au venit în număr mare și la Buzescu. Ne bucurăm împreună de acest moment frumos, toți cei care am pus umărul la această promovare”, a declarat Adrian Popa.

După revenirea la Horezu, întreaga echipă a sărbătorit promovarea în centrul orașului.

Tehnicianul de la Rapid Buzescu, Florin Răducu spune că echipa sa nu putea emite pretenții, ținând cont că nu face antrenamente și se întâlnește direct la meciuri. „Au fost două jocuri total diferite, la Vâlcea am căzut după minutul 15. Am încercat să ne găsim problemele, am reușit să ne reabilităm cât de cât, într-o săptămână, în limita posibilităților. Noi suntem o echipă care nu facem antrenamente zilnice, ne întâlnim doar la final de săptămână, nu avem jucători foști divizionari, doar doi-trei, acestea sunt posibilitățile noastre fizice și fotbalistice”, a comentat Răducu la microfonul televiziunii locale Vâlcea Unu.

Flacăra a mizat în acest sezon pe jucători cu mare experiență din afara județului, precum Matache, Dinu, Verdeș, Covalschi, Precup, Șcheau, dar și pe „localnici” precum Ad. Popa, Nistor, Simeanu, Ov. Popescu, Stănică sau nigerianul stabilit la Vâlcea, Samson.

Finanțată de Primăria Horezu, singura reprezentantă a județului Vâlcea în primele trei ligi are planuri mari, urmând ca anul viitor să își renoveze complet stadionul, iar peste câțiva ani să atace promovarea în eșalonul secund.

Articol scris de Adi Georgescu
Video: Vâlcea Unu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 11:53 Stiri
Pe aceeași temă