Flacăra, reunire cu noutăți puține! „E greu să te bați la promovare cu echipe cu bugete mari ca Turnu Măgurele sau FC U Craiova”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Jan. 2019, 10:43 Stiri
Flacăra, reunire cu noutăți puține!**

Clasată pe locul 2 la finalul turului în Seria a 3-a a Ligii 3, Flacăra Horezu s-a reunit luni, la stadionul din Treapt, și a început pregătirea de iarnă. Lotul echipei vâlcene va face marți și miercuri vizita medicală la Cabinetul de Medicină Sportivă din Râmnicu Vâlcea. Pregătirea va continua cu un scurt cantonament la Horezu, programat în perioada 28 ianuarie – 2 februarie. Din februarie, Flacăra va începe șirul jocurilor amicale.

Astfel, pe 6 februarie, Flacăra va disputa primul amical cu colega de serie Unirea Bascov, iar pe 6 și 9 februarie va juca o „dublă” cu formația de eșalon secund Pandurii Târgu Jiu. Pe 16 februarie este programat un test cu Energeticianul, iar pe 20 februarie cu Minerul Costesti (Superliga Vâlcea).

Au părăsit echipa doi juniori, David Oprescu, care a ales să meargă acasă, la liderul județului Olt, CSM Slatina, dar și Valentin Târș, împrumutat de la SCM Râmnicu Vâlcea.

La reunire au fost prezenți doar doi juniori noi, fundașul central Andrei Iovan (FC Hermannstad II) și Ștefan Chelcea (SCM Râmnicu Vâlcea).

Conducerea clubului discută și posibilitatea aducerii unui jucător nigerian, acesta fiind impresariat de Samson Nwabueze.

Antrenorul-jucător Adrian Popa evită presiunea la echipa sa și nu discută despre promovare. „Trebuie să ne pregătim bine și în această perioadă, ca să obținem rezultate cât mai bune și în retur. Luăm fiecare meci în parte și dăm maxim, pentru a obține cât mai multe puncte”, a anunțat Adrian Popa.

Cristi Munteanu: „E greu să te bați la promovare cu Turnu Măgurele sau Craiova”

Fundașul central Cristian Munteanu, al doilea căpitan al echipei horezene, speră ca Flacăra să facă un retur la fel de bun ca prima parte a campionatului. „Ne așteaptă o perioadă grea, cu două antrenamente pe zi, apoi un cantonament unde trebuie să ne pregătim bine fizic, pentru că altfel nu putem reuși în retur. O să fie alt campionat decât în tur, toate echipele care au declarat că vor promovarea s-au întărit cu jucători buni, care vin de la nivel superior. O să fie greu, dar noi mizăm pe muncă, seriozitate și un grup unit, sperăm să facem un retur cel puțin la fel de bun ca turul”, a spus Munteanu.

Cristi Munteanu spune că lipsa presiunii a făcut ca Flacăra să fie sus în clasament. „Sunt mai multe echipe care se pot bate la promovare, dar nu ne gândim la asta. Noi luăm fiecare meci în parte. Avem mulți jucători tineri, probabil că dacă ne gândeam mai sus, am fi pus presiune pe ei și nu aveam rezultatele pe care le avem până acum. Am dat totul la fiecare joc și de asta am avut rezultatele bune. E greu să te bați la promovare cu echipe cu bugete mari ca Turnu Măgurele sau FC U Craiova, au suporteri, au patroni care pot să investească, automat atrag jucători cu experiență de la Liga a 2-a. Noi suntem un club mai mic, domnul primar Sărdărescu pune suflet și face pentru noi tot ce se poate”, a mai declarat Munteanu.

Lot reunire Flacăra Horezu:

portari: Florin Matache, Robert Popa;
fundași: Samson Nwabueze, Ciprian Dinu, Cristian Munteanu, Vlad Bălan, Andrei Iovan, Alex Butoi, Emil Bârziche;
mijlocași: Adrian Popa, Raul Nistor, Sebastian Bobină, Răzvan Olteanu, Ionuț Simeanu, Radu Georgescu, Vali Munteanu, Ștefan Chelcea;
atacanți: Eduard Neacșu, Ionuț Neamțu, Alex Cioablă.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Jan. 2019, 10:43 Stiri
Pe aceeași temă