Flacăra a „ars” Craiova lui Mititelu. „Un succes mare pentru club, oraș și pentru toți horezenii”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 08 Oct. 2018, 17:31 Stiri

Singura reprezentantă a județului Vâlcea în primele trei ligi, Flacăra Horezu, a reușit surpriza etapei în Seria 3-a a Ligii 3 și a învins cu 2-0 pe U Craiova 1948 SA, echipa lui Adrian Mititelu, una din candidatele la promovare.

În meciul desfășurat sâmbătă după-amiază la Horezu, Flacăra a deschis scorul în minutul 25 prin Cristian Munteanu, care a reluat din 8 metri un balon respins de un fundaș craiovean. În partea secundă, oaspeții au atacat cu Mihai Dina și Florin Costea, fostele vârfuri de la CSM Râmnicu Vâlcea, dar fără succes. Horezenii s-au desprins în minutul 77, când Edi Neacșu a fost faultat în careu de portarul Chindriș, deși nu mai avea șanse să ajungă balonul. Tot Eduard Neacșu a transformat lovitura de pedeapsă și în Treapt a fost mare sărbătoare.

Supărați după primirea celui de-al doilea gol, fanii echipei lui Mititelu au rupt un gard împrejmuitor, fiind la un pas de a intra pe teren pentru a-și apostrofa favoriții.

Adi Popa: „Luăm fiecare joc în parte și îl tratăm serios, dăm totul”

Echipa antrenată de Adrian Popa și Florin Matache este una din revelațiile Seriei a 3-a, alături de Unirea Bascov, aceasta din urmă, tot nou-promovată, fiind liderul. „Este o victorie foarte importantă pentru noi, în fața unei echipe valoroase, cu tradiție, cu jucători valoroși. Un succes mare pentru club, oraș și pentru toți horezenii. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, determinare și felul cum s-au luptat. Suntem un grup unit, muncim toți, am avut si sprjinul suporterilor, le mulțumim mult că ne-au fost alături. Noi luăm fiecare joc în parte și îl tratăm serios, dăm totul. Toți muncim, toți avem atitudine și ne dorim să avem rezultate bune în continuare”, a afirmat antrenorul-jucător Adrian Popa.

Tânărul antrenor a suferit un singur eșec, de mai bine de un an, de când a preluat Horezu, chiar etapa trecută, la Brașov.

Munteanu: „Trebuie să rămânem concentrați și să muncim la fel de mult”

La 38 de ani, fundașul central Cristi Munteanu impresionează și la Horezu, după ce, cu trei ani în urmă, a evoluat la CSM Râmnicu Vâlcea. „M-am alăturat din vară proiectului de la Horezu, unde este stabilitate din punct de vedere financiar, e liniște și se poate face perfomanță. La Horezu avem un primar căruia îi place fotbalul și suntem sprijiniți din toate punctele de vedere. Am întâlnit o echipă care, de la începutul campionatului și-a propus promovarea, o echipă cu tradiție în fotbalul românesc, o echipă cu mulți suporteri înfocați, a fost un meci greu. Am început bine meciul, dovadă că am și condus din prima repriză, în repriza a doua Universitatea Craiova a forțat egalarea, dar noi am stat bine în teren și nu prea le-am dat șanse de a marca. A venit și golul doi pentru noi și cred că atunci s-a terminat meciul pentru ei, chiar dacă au în lot jucători care au cochetat cu Liga 1. O victorie mare, muncită și cred că și meritată din partea noastră, trebuie să rămânem concentrați și să muncim la fel de mult”, a declarat și Cristi Munteanu.

După șapte etape, Flacăra Horezu se află pe locul 6, cu 14 puncte, cu trei mai puțin decât liderul. U Craiova SA e abia pe poziția a 8-a, cu 11 puncte.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 08 Oct. 2018, 17:31 Stiri
Pe aceeași temă