„FCU Craiova” vrea să se mute de la Severin pe noul stadion din Târgu Jiu. Mititelu l-a sunat pe primar: „Trebuie analizată oferta. Ideea e să aducem echipe care să joace aici”

Marius ANGHEL 26 May. 2019, 11:39 Stiri

Stadionul din Târgu Jiu încă nu a fost finalizat, deși mai multe termene date s-au încheiat demult, însă, la vară, se preconizează că lucrările vor ajunge la sfârșit. Pandurii ar trebui să fie principala gazdă a arenei de 12.000 de locuri, însă și alte echipe își doresc să evolueze în orașul gorjean.

Dacă FCSB și-a arătat interesul pentru a-și disputa acolo meciurile de pe teren propriu din cupele europene, atunci când Arena Națională e indisponibilă, în schimb, U Craiova 1948 SA își dorește să se mute la Târgu Jiu pentru a-și desfășura partidele din Liga 3, acolo unde va evolua și în noul sezon.

Echipa finanțată de Adrian Mititelu și susținută de suporterii din Peluza Sud Craiova s-a interesat deja la reprezentantul proprietarului arenei de condițiile în care poate juca la Târgu Jiu. Mititelu l-a contactat pe primarul Marcel Romanescu.

„M-a sunat domnul Adrian Mititelu de la FC Universitatea Craiova, care ar vrea să joace aici. Trebuie analizată oferta, pentru că și FCU Craiova are susținătorii ei numeroși. Și la Craiova lucrurile sunt împărțite ca și la Steaua, FCSB și Steaua sau CSU Craiova și FCU Craiova. Nici nu mai știm care e adevărata echipă, dar ideea e să aducem echipe care să joace aici. Pe noi ne interesează să și administrăm corespunzător acest stadion, pentru că sunt foarte multe arene sportive în țară care, după câțiva ani, au ajuns să coste mai mult decât au costat atunci când au fost ridicate”, a spus, citat de Pandurul, edilul-șef al orașului Târgu Jiu, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri.

În sezonul care tocmai s-a încheiat, primul după promovarea în Liga 3, U Craiova 1948 SA și-a disputat meciurile de pe teren propriu tocmai la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal, fiindcă autoritățile din Craiova nu i-au permis echipei lui Mititelu să joace pe noul „Ion Oblemenco”, acolo unde au drept să evolueze doar echipe din Liga 1. U Craiova 1948 SA a jucat la Severin, acasă, fără să aibă sprijinul galeriei Peluza Sud Craiova, aceasta încurajând echipa doar în meciurile din deplasare. „FCU” a ratat promovarea și a terminat pe locul 2 în Seria a 3-a a Ligii 3, în dauna celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele, care au un avans de 12 puncte.

La Târgu Jiu își dorește FRF să organizeze, la începutul lunii iulie, și Supercupa României dintre CFR Cluj (campioana) și Viitorul (câștigătoarea Cupei României).

Fanii echipei au început să cumpere abonamente pentru a salva Pandurii de la retrogradare

Altfel, în încercarea de a strânge bani pentru a plăti datoria de aproximativ 80 de mii de euro și pentru a stinge cele două litigii pe care le are la FIFA cu foștii jucători Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic, Pandurii a scos la vânzare abonamente pentru noul sezon, disponibile încă de la meciul de ieri cu ASU Politehnica (1-0).

Pandurii recunoaște într-un comunicat postat pe site-ul oficial că FIFA are dreptate prin verdictele date în cazul litigiilor depuse de cei doi jucători și face un apel disperat către autorități locale, suporteri, firme, asociații, sindicate să sprijine financiar clubul în această situație disperată, pentru a putea achita datoriile și a evita depunctarea care i-ar atrage retrogradarea. În schimb, Pandurii anunță că va permite accesul gratuit la meciurile echipei pe noul stadion din Târgu Jiu, pe tot parcursul sezonului competițional 2019-2020, tuturor celor care o vor sprijini pentru „depășirea acestui moment de cumpănă în istoria clubului”.

Începând de ieri, dinaintea ultimului joc pe teren propriu din acest sezon, fani ai echipei au cumpărat astfel de abonamente care costă numai 100 de lei.

Pandurii speră, în acest fel, să strângă banii necesari și să plătească datoriile până la 30 mai, termenul limită, pentru a evita depunctarea care ar retrograda-o în Liga 3. Echipa gorjeană s-a salvat matematic, pe plan sportiv, de la retrogradare și speră să evolueze și în noul sezon tot în Liga 2, însă de această dată pe noul stadion din Târgu Jiu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 26 May. 2019, 11:39 Stiri
Pe aceeași temă