„FC U” Craiova a început returul cu o remiză în derby-ul cu a doua clasată Șoimii Lipova. Oltenii au fost conduși de două ori la Târgu Jiu. Reacțiile lui Eugen Trică și Flavius Sabău

Marius ANGHEL 07 Mar. 2020, 09:07 Stiri

U Craiova 1948 SA și-a început cu un semieșec meciurile oficiale din 2020, însă își menține seria de invincibilitate în acest sezon. Echipa pregătită de Eugen Trică, cea care în această iarnă a stat trei săptămâni în cantonament în Turcia, n-a reușit să câștige, pe teren propriu, derby-ul cu a doua clasată Șoimii Lipova, formație care s-a pregătit doar pe plan local. Arădenii au condus de două ori în jocul desfășurat vineri pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, în etapa a 16-a a Seriei a 4-a a Ligii 3, prima a returului, însă oltenii au revenit de fiecare dată și scorul final a fost unul de egalitate, 2-2.

Liderul autoritar al Ligii 3, Seria 4, nu se simte prea bine în fața echipelor arădene. După Gloria Lunca Teuz Cermei și Progresul Pecica, și viceliderul Șoimii Lipova a impus remiza pe terenul oltenilor. Echipa lui Flavius Sabău chiar a condus în două rânduri și a avut și alte ocazii importante, dar la fel de adevărat este și că Iliescu a scăpat ieftin cu cele două goluri primite, scrie Sport Arad.

REZULTATELE și MARCATORII primei etape a returului sunt AICI

Eugen Trică: „Continuăm să ratăm prea mult”

Până la urmă, rezultatul de 2-2 (goluri Marian Stoenac 25′ – foto principal, în albastru, Ionuț Tănase 65′ / Vlad Filimon 3′, Claudiu Codoban 43′) nu schimbă prea mult ecuația promovării în Seria 4 și Craiova își ține la distanță principala contracandidată, dacă se poate spune așa ceva despre o formație ce are cu 13 puncte mai puțin în clasament.

„Știam că vom întâlni o echipă bună, preocupată de fotbal, care, din punctul meu de vedere, la anul devine principala candidată la promovare din această serie. Chiar îi felicit pentru cum au jucat azi și cât de bine sunt organizați, au un președinte foarte implicat și apropiat de echipă și merită să fie pe locul 2 în clasament. Cât despre noi, continuăm să ratăm prea mult. Nu suntem lucizi la finalizare și ni s-a întâmplat de multe ori și în tur. Chiar împotriva echipei din Pecica, ce ne-a încurat și ea pe teren propriu. Dar, altfel, echipa noastră joacă, construiește bine și azi are și meritul că a revenit de două ori pe tabelă. Nu era simplu împotriva Lipovei, iar la final se putea face chiar 3 sau 4-2. Ă‚sta e fotbalul, mergem mai departe, încercăm să luăm maxim de puncte din meciurile ce urmează și mai ales să ne impunem jocul oriunde și împotriva oricărui adversar”, a declarat, pentru Sport Arad, Eugen Trică (foto, în dreapta), antrenorul echipei U Caiova 1948 SA.

Codoban, gol împotriva fostei sale echipe. „Toți vor să demonstreze că am renunțat prea ușor la ei”

Cu un „assist” și un gol, Claudiu Codoban a fost omul meciului pentru „șoimi” chiar împotriva fostei sale echipe. „Când ne-am despărțit, eu am avut o discuție cu Claudiu și el știe foarte bine că i-am spus că nu se încadrează în stilul nostru de joc. Atât și nimic mai mult, în rest are calități, drept dovadă că azi a fost printre cei mai buni jucători de pe teren. Sigur, a avut și o ambiție în plus împotriva noastră, e și normal să fie așa. Bravo lui. Și Kovari ne-a dat gol și a jucat bine după ce a plecat de la noi, toți vor să demonstreze că am renunțat, probabil, prea ușor la ei și, repet, e și normal să facă asta”, a adăugat fostul internațional, care stă pe banca echipei patronate de Adrian Mititelu din vara anului trecut.

Flavius Sabău: „Cred că rezultatul este echitabil”

Lipova începe pozitiv anul în Liga a 3-a, dar cu toate astea ar putea pierde poziția secundă dacă conjudețeana Crișul o bate pe Pecica în derby-ul arădean, de sâmbătă.

„Un meci echilibrat, cu ocazii de ambele părți. Noi am încercat să facem posesie, să ne facem jocul. Când am reușit, am avut câștig de cauză, dar când am jucat cu mingi lungi am avut probleme. A fost un ritm bun, mai ales dacă ne gândim că este prima etapa din retur, cred că i-am surprins puțin cu mijlocașii laterali, nu cred că se așteptau să jucăm așa direct. Am avut 1-0 și 2-1, dar la 2-2 nu am mai reușit să marcăm, cu toate că am avut două mari ocazii prin Vlad și Prună. Dar, și Iliescu ne-a scos un gol ca și făcut. În concluzie, cred că rezultatul este echitabil, au jucat două echipe bune ale seriei, sunt mulțumit doar de anumite momente de joc. Mai avem de lucru, vreau să reușim să punem în practică ceea ce pregătim pe tot parcursul unui meci, nu doar pe anumite porțiuni, așa cum s-a întâmplat și azi”, a punctat, pentru Sport Arad, Flavius Sabău (foto, în stânga), tehnicianul „șoimilor”.

U Craiova 1948 SA: Mogoșanu – Negru, Suciu, Dănănae (Avram 46), Cristiu – Tănase, Pop – Raicea, Zimța (Tudor 53), Stoenac – Dragu (Răducanu 81)
Rezerve neutilizate: Enache – Zanfir, Boția, Rogoveanu
Antrenor: Eugen Trică

Șoimii Lipova: Iliescu – Nagy (Stoin 76), Bercu, Polgar (Dolga 87), Prună – Sulea (Vlad 70), M. Popa, Simion, Filimon – Codoban, Banyoi
Rezerve neutilizate: Buta – A. Popa, Bicuschi, Grigore
Antrenor: Flavius Sabău

În urma acestui meci, U Craiova 1948 SA ajunge la 42 de puncte și se menține pe locul 1 în Seria 1, în timp ce Șoimii Lipova e, momentan, pe poziția a 2-a, cu 29 de puncte.

Dacă „FC U” Craiova pare a avea o misiune ușoară pe terenul codașei Gilortul, Lipova are parte de un nou derby de clasament. Etapa viitoare, la Pâncota, vine Flacăra Horezu, echipa de pe locul 3 în clasamentul la zi al Seriei a 4-a.

Foto: Ediție Specială și Sport Arad

Marius ANGHEL 07 Mar. 2020, 09:07 Stiri
Pe aceeași temă