FC Hunedoara și Alina State au bătut palma!

13 Jul. 2012, 17:26 Stiri
FC Hunedoara și Alina State** au bătut palma!

Sezonul și finanțatorul la FC Hunedoara. După două săptămâni de tatonări și negocieri, ieri, Alina State a semnat contractul cadru de asociere cu Asociația Sportivă Fotbal Club Hunedoara prin care se angajează să susțină financiar echipa de fotbal până în 2015.

Obiectiv: crearea unei echipe puternice

Totodată cele două părți au stabilit și obiectivul pentru viitorul sezon: crearea unei echipe competitive. Însă, dacă se va ivi oportunitatea ca echipa să fie implicată în lupta pentru promovare în Liga a II-a obiectivul va schimbat din mers.

„Este vorba de o asociere între clubul FC Hunedoara și firma mea Societatea Comercială AVIS 3000 SA, pe durata a trei ani. Sper că de acum înainte la Hunedoara lucrurile vor merge mult mai bine. Până la urmă e orașul cu cea mai bogată istorie fotbalistică din județ. Se țintește promovarea în Liga a doua în tot acest timp, am stabilit ca acest lucru să nu fie neapărat un obiectiv în primul an, dar dacă se va întâmpla va fi foarte bine”, a spus Alina State în prima declarație în calitate de finanțator al FC Hunedoara.

Înțelegerea a fost confirmată și de autoritățile locale. „Patru finanțatori și-au exprimat interesul și au negociat termenii unei posibile implicări financiare la FC Hunedoara însă la final domnișoara Alina State a fost cea care și-a arogat acest statut pentru că și-a dorit mai mult și cu siguranță știe ce înseamnă Hunedoara pe plan fotbalistic. Să fie într-un ceas bun!”, a spus viceprimarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Staff tehnic puternic. Vine și Romulus Gabor

Domnișoara Alina State nu va veni la Hunedoara doar cu banii! Îi va aduce cu ea și pe cei mai buni dintre jucătorii care în ultimele trei sezoane au evoluat pentru CFR Simeria plus antrenori Marius Opric – principal, Marius Păcurar și Daniel Dăscălescu – secunzi dar și pe directorul de competiții și totodată persoana care va întreține relația cu Federația Română de Fotbal, Dorin Nicșa.
Cel mai probabil staff-ul tehnic va fi întărit cu preparatorul fizic Ștefan Beregszaszy cel care a ocupat acest post și sezonul trecut la FC Hunedoara.

Elementul de noutate în viitoarea organigramă a FC Hunedoara este cooptarea lui Romulus Gabor în funcția de Director sportiv cu atribuții și peste întreg centrul de copii și juniori. Noul Consiliu Director al FC Hunedoara va fi format din Alina State – președinte, Gelu Simoc – vicepreședinte și Mihai Leu – reprezentant al Primăriei Hunedoara plus alți trei membrii care vor fi numiți în zilele următoare.

Alina State, două premiere la Hunedoara

Înființat în 2009 l-a inițiativa actualului viceprimar al Hunedoarei, Dan Bobouțanu și Mihai Leu, cu excepția primului an competițional în Liga a IV-a Hunedoara când activitatea a fost susținută de Primăria Hunedoara, echipa de fotbal a municipiului Hunedoara, AS Fotbal Club a avut în fiecare campionat câte un alt finanțator: Cornel Ene în 2010-2011 și Silvan Toma în 2011-2012.

Alina State este prima femeie conducător de club la Hunedoara și totodată prima care semnează un contract de finanțare pe o perioadă mai mare de un an. Alina State a mai condus două cluburi de fotbal în județ: Dacia Orăștie între anii 2007-2009 și CFR Simeria 2009-2012, ambele în Liga a III-a.

FC Hunedoara are ca membrii fondatori Primăria Hunedoara și renumiții antrenori de fotbal Mircea Lucescu și Ioan Andone.

Articol scris de Sami Tamaș

13 Jul. 2012, 17:26 Stiri
Pe aceeași temă