FC Bihor, eliminată din Cupă de echipa fostului antrenor

Marius ANGHEL 26 Aug. 2015, 18:48 Stiri

Cu o echipă tânără, fără jucătorii străini veniți în probe, dar și fără alți fotbaliști inapți pentru acest joc, precum Haș, Novak, Țoca și Sulea, FC Bihor a trebuit să se recunoască învinsă marți, la Alparea, în turul IV al Cupei României, în fața formației CS Oșorhei.

Meciul a început nefast pentru orădeni, care în primul minut, în secunda 33 a primit gol, la o neatenție în apărare, fapt care l-a pus în poziție favorabilă pe atacantul gazdelor Ovidiu Popa, care a șutat în diagonală la colțul lung, învingându-l pe tânărul portar, de 25 de ani, Egri, titularizat în această partidă, după intervenția miraculoasă din jocul de la Timișoara, de duminică.

Nu a trecut un sfert de oră și deja, în minutul 14, FC Bihor a reușit să restabilească egalitatea, după ce Andor a fost găsit în adâncime, acesta a intrat în careu, a driblat și portarul și a trimis în colțul lung.

Apoi, tot orădenii au păstrat inițiativă, iar în minutul 18, același Andor a executat periculos o lovitură liberă, de la colțul careului mare, puțin pe lângă poartă însă. La această fază orădenii au solicitat penalti după o intervenție a lui Șerban Pop, însă arbitrul Mircea Ardelean, din Arad, a lăsat jocul să continue.

Replica gazdelor a venit trei minute mai târziu, când Trip a șutat pe jos, de la marginea careului, dar pe lângă poartă.  Apoi, în minutul 23 a fost rândul „roș-albaștrilor” să șuteze, din voleu, prin Magda, dar peste transversală. În fine, ultima ocazie a primei reprize s-a petrecut în minutul 33, când Trip de la gazde, a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, de la 22 de metri, la colțul lung, dar puțin pe lângă bară.

După pauză, meciul s-a reluat cu FC Bihor având inițiativa, fapt confirmat și de șutul lui Ember, de la 25 de metri, din poziție perpendiculară, dar puțin pe lângă poartă.

Momentul psihologic s-a petrecut însă în minutul 59, când Lorincz, de la FC Bihor a primit al doilea cartonaș galben, după ce l-a incomodat pe portarul gazdelor să degajeze și astfel, l-a luat și pe cel roșu, fiind eliminat.

Cu un om în minus, orădenii n-au rezistat prea mult, pentru că în minutul 61, au primit gol, dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, executată de Trip, de pe partea dreaptă, dar și cu aportul fundașilor și portarului orădean, neatenți sau indolenți la această fază.

După ce CS Oșorhei a preluat avantajul, orădenii au alergat după golul egalizator, doar că nu l-au mai reușit, nici după ce Andor a executat o lovitură de colț în minutul 68, iar Chira, din 5 metri, a reluat incredibil, pe lângă bară, dar nici în minutul 79, când după o centrare de pe stânga, reluarea cu capul a lui Mangra, din 6 metri, a trecut pe lângă poartă. La această fază, orădenii au solicitat din nou penalti, fundașul dreapta Mangra, fiind lovit cu piciorul în gură, în momentul reluării.

Alte două ocazii au mai fost consemnate pe final de joc pentru FC Bihor. În minutul 82, când Ember a executat o lovitură liberă de pe stânga, dar portarul Hava a reținut, precum și-n minutul 90, când același Ember a șutat în blocaj, din careu.

Astfel, la primul joc oficial dintre cele două echipe, CS Oșorhei s-a impus cu scorul de 2-1 și s-a calificat în turul V al Cupei României, în timp ce FC Bihor se va putea axa doar pe campionat.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meci

„A fost o victorie muncită, meritată, din punctul meu de vedere. Felicit băieții pentru această victorie. Încă suntem în faza de omogenizare, iar aceste lucruri se văd. Știm faptul că sunt o sumedenie de jucători noi, suntem și antrenori noi. Suntem în continuă căutare. În acest moment, gândul meu este îndreptat însă înspre primul meci din campionat, de la Recea. Vreau să felicit și echipa FC Bihor, pentru că au reușit să se redreseze. Personal, mă bucur și le doresc multă baftă în noul campionat”, a declarat, după joc, antrenorul formației CS Oșorhei, Călin Cheregi.

„Felicit echipa gazdă, pentru victorie, au luptat, au muncit. Le doresc succes mai departe. Eram convins că o să avem probleme de prospețime, pentru că venim după meciul de la Timișoara, terenul a fost greu, meciul cu durități, au lipsit ți câțiva jucători de care avem nevoie. Nu vreau să caut vinovați, pentru că nici nu sunt, băieții și-au dorit cu multă ardoare victorie, din păcate atât am putut astăzi”, a declarat, la rândul său, tehnicianul echipei FC Bihor, Gheorghe Silaghi.

CS OȘORHEI – FC BIHOR 2-1 (1-1)
Ov. Popa (1), Trip (61) / Cr. Andor (14)

CS Oșorhei: Hava – Ad. Petricău, Pintea, Ș. Pop (cpt.), Hering – Todea (G. Cornea 80), Cuc (Mălaiu 57) – Hosu, Trip, Sergiu Ban (V. Petricău 62) – Ov. Popa. Antrenor: Călin Cheregi

FC Bihor: Egri – S. Matei (Mangra 46), Mintaș, Chira, Arsene – Magda, Tocuț – Sas (I. Pantea 54), Ember, Lorincz – Cr. Andor (Negrea 74). Antrenor: Gheorghe Silaghi
Eliminat: Lorincz 59

Au arbitrat: Mircea Ardelean – Casian Băla și Sebastian Pantea (toți din Arad)

Text și foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 26 Aug. 2015, 18:48 Stiri
Pe aceeași temă