Farul nu s-a împiedicat la Axintele și așteaptă Steaua!

Marius ANGHEL 28 Aug. 2013, 15:55 Stiri
Farul nu s-a împiedicat la Axintele** și așteaptă Steaua!

FC Farul merge mai departe în Cupa României la fotbal, după ce a câștigat cu 3-1 (2-0) meciul de aseară cu formația Viitorul Axintele (Liga a III-a), jucat pe terenul acesteia, în faza a IV-a a competiției. Pentru Farul au marcat Ivanovici (min. 1 – în secunda 37!), Igiroșanu (min. 15) și N. Crețu (min. 46), gazdele reducând din diferență în minutul 84.

FC Farul a jucat cu: Vl. Neagu – Pâslaru (55 Nițescu), Buzea, Răvoiu, Coteanu – Ivanovici, Coconașu (75 B. Nicola), I. Florea, N. Crețu – Bolat (70 Silvășan), Igiroșanu.

În etapa următoare a „Cupei”, Farul va întâlni tot o echipă de eșalon inferior, iar, dacă va câștiga și acest meci, se va duela în faza a VI-a cu o reprezentantă a Ligii 1.

În meciul de la Axintele, o comună din județul Ialomița, la Farul a debutat într-un meci oficial al „marinarilor” experimentatul atacant Cristian Silvășan (31 de ani). „Cristian este în urmă cu pregătirea și am riscat puțin cu folosirea lui, dar am vrut să intre mai repede în angrenajul echipei”, a spus antrenorul faist Ion Răuță. Acesta s-a declarata mulțumit de jocul Farului de aseară: „A fost un meci destul de disputat. Gazdele ne-au pus probleme, au evoluat agresiv și au fost preocupate de joc. Viitorul Axintele este o echipă destul de bună, nu degeaba s-a clasat pe locul întâi în Liga a III-a. Însă, prin dăruire, am reușit să compensăm lipsa de prospețime, dată de perioadă de pregătire în care ne aflăm, și ne-am impus, fiind mult mai maturi în anumite momente ale jocului.

Repriza întâi a fost foarte bună, iar cea de-a doua puțin mai modestă, din pricina oboselii de cantonament. Oricum, sunt foarte mulțumit de joc pentru perioada în care ne aflăm”.

Deși, inițial, Răuță hotărâse să nu-l folosească pe Costel Nițescu, care se accidentase la coaste în amicalul cu Unirea Slobozia, principalul Farului l-a trimis în cele din urmă pe teren. Costel nu a mai acuzat dureri, iar Ion Răuță a vrut să evite un eventual cartonaș roșu primit de titularul postului de fundaș dreapta la Axintele, tânărul Pâslaru, care avea un cartonaș galben și se confrunta cu un adversar direct periculos.

Amical cu campioana?

Stadionul „Farul” din Constanța ar putea găzdui sâmbătă, 31 august, un amical de lux al „marinarilor”, cu Steaua București, campioana României. Venirea Stelei pe litoral depinde de ce lot de jucători va avea la dispoziție antrenorul Laurențiu Reghecampf, în urma convocărilor la echipa națională și a accidentărilor. Amicalul cu Steaua ar fi ultimul pentru Farul înaintea începerii Ligii a 2-a, pe 7 septembrie.

Astăzi, fariștii au programat un meci de verificare cu echipa de Liga a IV-a CFR Constanța (de la ora 11.00), Ion Răuță plănuind să-i folosească pe jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc în Cupă. Cele două echipe vor stabili la fața locului pe ce teren se va juca (arena principală din str. Primăverii sau Farul II), din pricina ploii căzute azi-noapte, care se speră să nu împiedice desfășurarea partidei.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 28 Aug. 2013, 15:55 Stiri
Pe aceeași temă