Fanii, convinși cu un set la unu!

Marius ANGHEL 27 Aug. 2013, 20:22 Stiri

Cu „M-a făcut mama oltean” a fost întâmpinată lângă operele lui Brâncuși echipa Craiovei, prima apariție oficială consemnându-se într-un pseudo-derby oltenesc. Continuatoarea legendarei Știința este totuși neclară pentru mulți, explicându-se astfel întrebarea verii în Oltenia: „Asta e echipa Olguței sau a lui Mititelu?”. Cea prezentă la Târgu Jiu a fost „legitimată” și de un grup de 50 de fani din Bănie, care au asistat pasivi la meci, din spatele unui banner omagial pentru Costică Ștefănescu, dar care la final au izbucnit „Craiova, fortza Craiova!”, în ton cu jucătorii lui Lincar, adunați în cerc pe modelul „Reghecampf”. N-au lipsit de la meci nici omologii mult mai discreți ai lui Mititelu, de la CS Universitatea, Adrian Andrici și Laviniu Beze, veniți să se lămurească dacă echipa valorează mai mult decât autocarul luxos care a descins pe „Municipal”.

Alb-albaștrii au fost pe „Municipal” jucătorii din anticamera lui Pustai, fiindcă CS Universitatea a apărut într-un echipament pe care predomina un galben-ruginiu, în stilul Wolverhampton, pe care trona stema veche a Științei. Lincar abordează un sistem 4-1-4-1, pe care Craiova l-a mai văzut pe vremea lui Victor Pițurcă, al cărui nepot, Mario Găman, a evoluat la gazde.

Primul „Hai Craiova!” s-a auzit din partea localnicilor, de la tribuna a doua, chiar după acțiunea de efect a lui Dragu, din care s-a deschis drumul spre setul la unu cu care a debutat „echipa Olguței” în noul sezon și cu care speră să-și mai convingă câțiva „partizani”.

Pandurii II Târgu Jiu – CS Universitatea Craiova 1-6
Vlăduți ”85 / Dragu ”25, Voinea ”49, Dragalina ”58, ”62 – pen. Fl. Pârvu ”68, ”73

Lazar – Fărcășanu, Rada, Băița (Vlăduți, ”60), Bertea – Pițian, M. Găman, Băcilă, Alex Dos Santos, Brata – Cocină (Oiță, ”60)
Antrenor: Dan Staicu

Brac – Cârjă, Fl. Pătrașcu, Ljubinkovic, I. Stancu – A. Ionescu – Dragalina (Pârvu, ”65), Precup, Sin (Ganea, ”74), Dragu – Voinea (Dragicevic, ”62)
Antrenor: Erik Lincar

Arbitru: Marian Balaci 3 (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: Alexandru Mihăilă 3 și Elena Mazilu 3 (ambii din Rm. Vâlcea); Stadion: Municipal „Tudor Vladimirescu” (Târgu Jiu); Spectatori: 1.000; Corespondent: Cosmin Staicu

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Marius ANGHEL 27 Aug. 2013, 20:22 Stiri
Pe aceeași temă