Falub abia așteaptă partida cu Dinamo din Cupă: „Mi-e dor și mie și jucătorilor de un meci de Liga 1”

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 02 Nov. 2017, 15:34 Stiri
  • Universitatea Cluj și Dinamo au picat ca adversare în optimile Cupei României în urma tragerii la sorți efectuate la FRF.
  • Antrenorul Universității Cluj spune că nivelul de competiție va ajuta mult Dinamo, chiar dacă și el se va baza pe mulți jucători cu experiență.
  • Tehnicianul Adrian Falub admite că e mai greu în Liga a 3-a decât credea: „Nu mă așteptam la atâta adversitate”.


Adrian Falub nu este chiar încântat de adversar din optimile Cupei. „Nu neapărat mă bucură tragerea la sorți. Aș fi vrut un adversar mai accesibil, pentru că erau echipe de Liga a II-a sau a III-a. De ce să nu cădem cu una cu care să avem șanse mai mari? Ne bucurăm însă  de meciul ăsta”, spune Falub, care a făcut o primă analiză a jocului. „Dinamo are niște probleme și la nivel de joc și la nivel de organizare, dar noi suntem la Liga a 3-a. Lumea ne privește ca pe o echipă de Liga I, dar realitatea e alta. Nivelul lor este mult superior. Este adevărat că avem tradiție, am jucat în Liga 1, dar cu siguranță e favorită Dinamo. E alt nivel de competiție. Dinamo poate să-și revină fără niciun fel de probleme. Rămâne o echipă bună”, a spus Falub.

„Campionatul este important pentru noi”

Tehnicianul spune că jocul din Cupă trebuie văzut ca o bucurie, dar că obiectivul principal rămâne campionatul. „Sper să fie un meci frumos. Mă gândesc că și suporterilor noștri le e dor de un meci cu o echipă bună. Să se bucure de meci să vadă lumea că U Cluj e o echipă iubită. Este un lucru extraordinar pentru club. Am ajuns aici, ne bucurăm de meciul ăsta, dar important este campionatul. Ar fi un lucru extraordinar să trecem de Dinamo, dar noi am făcut deja lucruri importante că am ajuns aici. Mi-e dor și mie la un meci de Liga 1. Sigur și jucătorilor care au mai jucat în Liga 1, iar cei care nu au jucat vor vedea și ei cum e”, a spus Falub.

„Am fost surpris ne nivelul din Liga a 3-a la început. Nu mă așteptam la atâta adversitate”

Și pentru tehnician Liga a 3-a este o experiență inedită și spune că nu se aștepta la un nivel atât de ridicat și să întâlnească atâta opoziție din partea tuturor adversarilor.

„Am întâlnit un campionat destul de greu, eram pe locul 10 când am venit eu și nu mă așteptam să întâlnim atâta adversitate. Toată lumea se mobilizează cu noi exemplar, chiar și Sănătatea, s-a văzut la meciul direct, iar apoi n-a mai învins pe nimeni. Ceea ce e un lucru bun, pentru că crește nivelul. Promovarea pentru noi ar fi o normalitate, pentru Ighiu și Cugir însă ar fi cea mai mare performanță, iar motivațional stau mai bine decât noi. Și eu am fost surprins la început. Am întâlnit echipe foarte bune. Nivelul este mai bun decât ne așteptam. Am mai urmărit înainte meciuri de Liga a 3-a, dar mi-am făcut o părere greșită. Am avut foarte mari emoții în unele partide”, a povestit Falub.

Meciul Universitatea Cluj – Dinamo, contând pentru optimile Cupei României, va avea loc în perioada 28-30 noiembrie, programul exact urmând a fi stabilit și comunicat ulterior de FRF.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 02 Nov. 2017, 15:34 Stiri
Pe aceeași temă